Γ. Οικονόμου: Θα επιλεγεί υπουργός Πολιτικής Προστασίας που μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης «δεν άντεξε, δεν σήκωσε» την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την ανακοίνωση για την υπουργοποίησή του ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN, στον απόηχο του χθεσινού ανασχηματισμού τον οποίο «επισκίασε»η μη αποδοχή της θέσης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας από τον κ. Αποστολάκη, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι θα επιλεγεί κάποιος που «επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου».

Τα πραγματικά περιστατικά μιλούν από μόνα τους

«Τα πραγματικά περιστατικά μιλούν από μόνα τους. Έπειτα από έναν κύκλο διερευνητικών επαφών ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά να γίνει υπουργός, συζήτησε τις λεπτομέρειες και τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, δεχόταν συγχαρητήρια από τον κόσμο και απάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει να ορκιστεί μαζί με τη σύζυγό του. Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με γλώσσα 5-6 δεκαετιών πίσω τον χαρακτήριζε αποστάτη, έκανε πίσω, δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε, προτίμησε να μην τα σπάσει με τους συντρόφους του και να μη μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις του», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για εμάς η ουσία είναι ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή σε ένα πρόσωπο που μπορούσε να συμβολίσει αυτά για τα οποία προέκυψε η ανάγκη και για τη διαχείριση των πυρκαγιών και για τη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή και η πρόταση αυτή τορπιλίστηκε στο ξεκίνημά της από την αξιωματική αντιπολίτευση», συνέχισε ο κ. Οικονόμου ασκώντας έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το τορπίλισε με έναν τρόπο ακραίο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το τορπίλισε με έναν τρόπο ακραίο, όπως συνηθίζει γιατί υπαρξιακά, δεν αντέχει να μην έχει μια στρατηγική διαμορφωμένη από πριν με την οποία να επιτίθεται στην κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι ο κ. Αποστολάκης είχε διαβεβαιώσει πως θα δεχόταν την πρόταση.

«Ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή που θα μπορούσε να ενώνει, και η αξιωματική αντιπολίτευση επέμεινε με τη γλώσσα του χτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια καταστροφική αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την αναβάθμιση της δομής της Πολιτικής Προστασίας.

«Η άποψη μας είναι πως Πολιτική Προστασία θέλει μεγαλύτερη αναβάθμιση. Ο κ. Αποστολάκης είχε την απαίτηση να γίνει υπουργός, κάτι που συναντήθηκε με την ανάγκη να υπάρξει αναβαθμισμένη, διαφορετική, πιο πλήρης δομή», είπε εξηγώντας ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των αναγκών που οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές εξακολουθούν να παραμένουν και το επόμενο διάστημα με το νέο πρόσωπο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

«Τα χαρακτηριστικά θα είναι που στον κόσμο που μπορεί να κρίνει, θα αποτελούν απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός θα εννοεί αυτά που λέει», υπογράμμισε.