Χαρδαλιάς: Σε εξέλιξη 55 πυρκαγιές - Ελπίζουμε σε οριοθέτηση της φωτιάς στην Αττική τις επόμενες ώρες

Η φωτιά στην Αττική είναι σε ύφεση αλλά δεν εφησυχάζουμε, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, στις δύο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Αυγούστου 2021, τονίζοντας ότι αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη 55 πυρκαγιές.

«Όλη τη νύχτα δουλέψαμε σκληρά για να οριοθετήσουμε τα μέτωπα στην Αττική.

«Στην Εύβοια καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια. Σημαντικό μέτωπο και στη Φωκίδα. Στις άλλες φωτιές αντιμετωπίζουμε αναζωπυρώσεις», προσέθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Στην Αττική οι αναζωπυρώσεις είναι συχνές αλλά αντιμετωπίζονται . Καταφέραμε χθες να ανακόψουμε την ορμή της φωτιάς στη Μαλακάσα και σήμερα είναι καλύτερη η εικόνα στο Πευκόφυτο.

»Στην Εύβοια η φωτιά στο ξεκίνημα κινήθηκε στο βόρειο ορεινό όγκο και πήρε γρήγορες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις για αυτό εκκενώσαμε 39 οικισμούς και κοινότητες.

»Στη Φωκίδα, όπου η φωτιά ξεκίνησε από τη χρήση τροχού από συμπολίτη μας, υπάρχει μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων. Η φωτιά έχει κάψει τεράστια έκταση που φτάνει ως την Ιτέα και το Μαλανδρίνο». Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι σήμερα σε όλη την επικράτεια πολύ υψηλός, όπως επισήμανε κλείνοντας την τακτική ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όλες μας οι δυνάμεις επίγειες και από αέρος είναι σε πλήρη κινητοποίηση, κατέληξε.