Επανεξέταση του πλαισίου λειτουργίας της εστίασης, προανήγγειλε ο Στ. Πέτσας

Τους προβληματισμούς που προκύπτουν και για την κυβέρνηση για όσους έχουν εμβολιαστεί «γιατί δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους ξανά ένα μέρος των κανονικών ρυθμών της ζωής τους,  όπως είναι η διασκέδαση, και οι επαγγελματίες που έχουν επενδύσει για να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα να μην μπορούν να το σχεδιάσουν αυτό το πλάνο, εξέφρασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο Open τόνισε ότι το ζήτημα της διάκρισης των καταστημάτων σε μικτούς και αμιγείς χώρους θα συζητηθεί και τις επόμενες ημέρες, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί επανεξέτασης του πλαισίου για τη λειτουργία της εστίασης που είχε ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα “κορωνοπάρτι”, ο κ. Πέτσας τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν δεδομένου ότι γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας, ο κ. Πέτσας είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από τον εμβολιασμό, αλλά και τα αποτελέσματα που έχουν τα περισσότερα tests για την πρόσβαση στα νησιά. «Αναλόγως αν χρειαστεί να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας, θα το κάνουμε», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν άνθρωποι όπως «η εκκλησία, ο γιατρός, ο δάσκαλος και όλους αυτούς προσπαθούμε να τους εμπλέξουμε, όπως και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τους πολιτιστικούς συλλόγους, για να πείσουμε εκείνους που έχουν δεύτερες σκέψεις και είναι διστακτικοί να εμβολιαστούν τώρα και να μην περιμένουν για αργότερα», είπε και τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού με κινητές ομάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, χρειάζονται άνθρωποι «που να μπορούν να μιλήσουν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες και να πείσουν τον κόσμο ότι το εμβόλιο σώζει ζωές και να αφήσουν στην άκρη αναβλητικές δεύτερες σκέψεις. Και δεν μιλάω για τους εκ πεποιθήσεως αρνητές», τόνισε.

Επιπλέον τόνισε, πως στις κατά τόπου επισκέψεις, «εμπλέκουμε και τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους για να είναι οι πολλαπλασιαστές του μηνύματος ενημερώνοντας τους πελάτες τους ή τους ανθρώπους που συναντούν. Έχει μεγάλη σημασία ο γιατρός να μεταφέρει το σωστό μήνυμα, γιατί οι πολίτες εμπιστεύονται τους γιατρούς όπως δείχνουν οι μετρήσεις».