Ασάφειες και νέα μέτρα κρύβει η λίστα

Ασάφειες και νέα μέτρα κρύβει η λίστα που απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ. «Πρόκειται για μια σειρά από ενέργειες με πολλές ασάφειες η οποία πίσω από τις λέξεις κρύβει πολλά νέα μέτρα τα οποία ξόρκιζε μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας πίσω από τις ασάφειες έρχεται η αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά και φάρμακα, η ιδιωτικοποίηση  της ΔΕΗ και των αεροδρομίων, κλπ.» σημειώνουν στελέχη της ΝΔ και προσθέτουν ότι “η κυβέρνηση υπέβαλε σε μια πιο συνοπτική μορφή το e-mail Χαρδούβελη».

Στη Συγγρού θεωρούν ότι είναι θετικό ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην προχωρήσει στη ρήξη με τους εταίρους, αλλά όπως λένε θεωρούν ότι όλα αυτά γίνονται για μια τετράμηνη επέκταση του τρέχοντος προγράμματος καθώς έρχεται νέο μνημόνιο.

Παράλληλα στη ΝΔ επικαλούνται δηλώσεις σημαντικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν σειρά ενστάσεων για τη συμφωνία και λένε ότι βήμα βήμα αποκαλύπτεται η πραγματική συμφωνία την ώρα που μπαίνει όλο και πιο βαθιά στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 5 Μαρτίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που είχε αναβληθεί, ενώ στις 8 Μαρτίου θα συγκληθεί η Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος. Αντικείμενο των δύο συνεδριάσεων είναι οι μετεκλογικές εξελίξεις, ενώ αναμένεται να ανοίξει και η εσωτερική συζήτηση για τα αίτια της ήττας και την «επόμενη ημέρα».