Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου

 

Τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που φιλοξενεί το Μέγαρο Μαξίμου, για να τιμηθεί η ελληνική δημιουργία, λέγοντας: «πιστεύω ότι η κρίση από την οποία πέρασε η Ελλάδα έχει δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό πυρετό».

«Τώρα όμως μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρατε να έρθετε και είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παρέλαση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα Κάρολο να απαντά ότι ήταν μια εξαιρετική παρέλαση.

Το στοίχημα της γενιάς μας είναι 200 χρόνια μετά την «Επανάσταση της Εθνικής Ανάστασης» να γίνει η «Επανάσταση της Εθνικής Ανάταξης». Με την Ελλάδα και πάλι πρωταγωνίστρια των καιρών, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα για την 25η Μαρτίου.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  Ενώ στη συνέχεια μαζί επισκέφθηκαν την προεδρική φρουρά όπου έγινε επιθεώρηση και ξενάγηση σε έκθεση για την ιστορία της προεδρικής φρουράς.

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, από το Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και αργότερα μαζί με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα θα αναχωρήσουν από την Αθήνα.