Εκτός ΝΔ 2 στελέχη που παραβίασαν τη σειρά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες ότι παραβίασαν τη σειρά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, μένουν πλέον εκτός παράταξης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργου Στεργίου, αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Νωρίτερα μάλιστα είχε γίνει γνωστό ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ζήτησε τις παραιτήσεις τους από τον Δήμο για λόγους ηθικής τάξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ κάλεσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσο Τσαβλή, να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Ζέρβας, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή για την έως τώρα προσφορά τους, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».