Στόχος να γίνουν στην ώρα τους οι Πανελλαδικές - Πιθανή παράταση του σχολικού έτους (Ηχητικό)

Η εξεταζόμενη ύλη, έχει μειωθεί ήδη, κατά 30 τοις εκατό.

Πολλά και αγωνιώδη είναι τα ερωτήματα που  αφορούν στη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και γενικότερα στη λειτουργία των σχολείων, ενώ η πανδημία του νέου κορωνοϊού συνεχίζει να ανατρέπει την καθημερινότητα στην Ελλάδα.

Απαντήσεις για τους μαθητές και τους γονείς που αγωνιούν επιχείρησε να δώσει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλαδικές 2021, παράταση σχολικού έτους, Ζέττα Μακρή

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά», η κυρία Μακρή αναφέρθηκε αρχικά στα σχολεία τονίζοντας ότι «η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι δεν μπορεί κάποια απόφαση να θεωρηθεί ειλημμένη.

Η υφυπουργός επισήμανε ότι σε αυτή τη φάση το υπουργείο Παιδείας «επεξεργάζεται σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται».

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλαδικές 2021,

«Στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στην ώρα τους»

Σχετικά με τις Πανελλαδικές, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί», επισήμανε.

Ερωτηθείσα για την ύλη των Πανελλαδικών, η υφυπουγός Παιδείας επισήμανε πως «σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει . Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα», τόνισε.

 

xh