ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα & το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες»

«Μέχρι σήμερα ξέραμε πως οι επιστήμονες εισηγούνται στην κυβέρνηση. Σήμερα ακούσαμε τον υπουργό Υγείας να λέει, ότι θα εισηγηθεί στους επιστήμονες σκληρό lockdown και ότι τα σχολεία αποτελούν τελικά εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού και μεταφοράς του μέσα στα σπίτια».

Αυτή την επισήμανση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του, αναφορικά με τις ραγδαίες εξελίξεις αυστηροποίησης των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας, που θέτουν την Αττική σε νέο ολικό lockdown τύπου Μαρτίου.

Προσθέτει δε, ότι: «Την ίδια ώρα ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του άφηνε αιχμές για τον κ. Κικίλια και την προαναγγελία lockdown, ενώ η κα Κεραμέως παρά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων σε σχολεία, αρνείται πως ευθύνεται το άνοιγμά τους με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη και χωρίς προληπτικά τεστ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει αιχμηρά κλείνοντας την ανακοίνωσή του, πως: «Η κυβέρνηση τα έχει πλήρως χαμένα, βυθίζεται στις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της, αγνοεί τους ειδικούς και για πολλοστή φορά το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πολίτες».