Αποφάσεις & ανακοινώσεις είναι κοντά: Έκτακτη σύσκεψη με την Ελλάδα στο κατώφλι του 3ου κύματος

Εκτάκτως συγκλήθηκε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, η οποία έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα με την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στο κατώφλι του 3ου κύματος της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη 13:30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως όλα δείχνουν είναι ζήτημα ίσως λίγων 24ώρων προτού η Αττική τεθεί σε καθεστώς σκληρού lockdown τύπου Μαρτίου, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά και τρομάζουν κυβέρνηση και ειδικούς, εξ ου και συγκλήθηκε η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μέγαρο Μαξίμου, έκτακτη σύσκεψη, Τσιόδρας, Κικίλιας, Μητσοτάκης, Χαρδαλιάς, Αρκουμανέας, ΕΟΔΥ, Lockdown, τρίτο κύμα, κρούσματα κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα συνεκτιμηθεί η κατάσταση και όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει εσπευσμένα η τελική εισήγηση και οι αποφάσεις, για σύντομο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι τρι΄ν εβδομάδων, αλλά καθολικό lockdown στην Αττική.

Είναι το τελευταίο βήμα, προκειμένου να ανασχεθεί η επέλαση ενός 3ου κύματος κορωνοϊού, που θα δοκίμαζε ακόμα περισσότερο τις αντοχές της Ελλάδας και φυσικά την δημόσια υγεία.

Οι πληροφορίες του ΕΟΔΥ για τα σημερινά κρούσματα δεν είναι ενθαρρυντικές και το ενδεχόμενο να ληφθούν και να ανακοινωθούν άμεσα οι αποφάσεις για οριζόντια μέτρα είναι πλέον υπαρκτό, επομένως είμαστε όπως όλα δείχνουν εν αναμονή ανακοινώσεων.

Λιανεμπόριο και σχολεία θα κλείσουν ξανά

Στην περίπτωση που τα στοιχεία οδηγήσουν στην απόφαση για σκληρό lockdown, το λιανεμπόριο θα βάλει ξανά λουκέτο, ενώ θα κλείσουν για ακόμα μία φορά τα σχολεία και οι μαθητές θα κάνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Στα νοσοκομεία της Αττικής το 71% των ΜΕΘ είναι κατειλημμένες

«Στα νοσοκομεία της Αττικής αυτή τη στιγμή έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την ίδια μέρα την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Και σύνολο νοσηλευόμενων Covid έχουμε 1.899, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594», εξήγησε το πρωί της Τρίτης ο κ. Κικίλιας, όταν αποκάλυψε πως προτίθεται να εισηγηθεί μικρής διάρκειας, αλλά καθολικό lockdown για την Αττική και συνέχισε: «Επί 11 μήνες δίναμε μια άνιση μάχη με τον κορωνοϊό και τα καταφέραμε.

Τώρα δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο, δηλαδή μέχρι να εμβολιάσουμε το 60% με 70% του πληθυσμού. Είναι σημαντικό να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο, δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτε λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη.

Η δική μου εικόνα, με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, η εισήγησή μου στην επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο.

Ένα lockdown τέτοιο, ενδεχομένως όπως του Μαρτίου, που θα φέρει σύντομα αποτελέσματα και θα αποκλιμακώσει και θα μαζέψει την κατάσταση», κατέληξε.