Αιχμές Παπαδημούλη για άρση ασυλίας Λαγού: Έστειλαν στην Ευρωβουλή δικογραφία 2.000 σελίδων στα ελληνικά

Συνάντηση μεταξύ του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, και του αντιπροέδρου του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Παπαδημούλη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, όπου μεταξύ άλλων τέθηκε και το ζήτημα της άρσης ασυλίας του Ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγού.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέδωσε τις καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο θέμα καθυστερημένη λήψη από το ΕΚ του επίσημου αιτήματος από την κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα πως το αίτημα συνοδεύτηκε με αποστολή δικογραφίας «2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά», οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, προκαλώντας νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Ο κ. Παπαδημούλης από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας εντός του Ευρωκοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο αυτού προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Καλωσόρισε παράλληλα την επίσημη έναρξη των διαδικασιών από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου και ζήτησε από τον πρόεδρο Σασόλι την επίσπευση της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατό. Ο πρόεδρος του ΕΚ πάντως, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση και συμφώνησε στην ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο.