Δίκη Χ.Α: Στις Βρυξέλλες το αίτημα των ελληνικών αρχών για την άρση ασυλίας του Γ. Λαγού

Επίσημο αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση ασυλίας του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, απέστειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις Βρυξέλλες.

Στο αίτημα, το οποίο φέρεται να έχει φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο, περιλαμβάνεται απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία εκδόθηκε εις βάρος του Γιάννη Λαγού, και με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη κατοχή όπλων, χωρίς αναστολή.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αναμένεται να καταθέσει στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου το έγγραφο της έφεσης που υπέβαλε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών, ζητώντας να ληφθεί υπ’ όψιν προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία του.

Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της σε βάρος του καταδικαστικής απόφασης, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) και να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισαγάγει στη συνέχεια στην Ολομέλεια του Σώματος.