Έξαλλη με την «αφωνία» του Μάας η Ντ. Μπακογιάννη: «Να μας πει γιατί έμεινε μουγγός μπροστά στις απειλές Τσαβούσογλου»

Η χθεσινή «αφωνία» του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας μπροστά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τις απειλές που εκτόξευσε κατά της Ελλάδας, ήταν κάθε άλλο παρά θετικό μήνυμα για την στάση του Βερολίνου στα ελληνοτουρκικά.

Και στο γεγονός αυτό στάθηκε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη στην Βουλή, λέγοντας ότι η Αθήνα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

«Όταν θα γίνει η επικοινωνία με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη προσθέτοντας: «Δεν την κατάλαβε στη μετάφραση ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός;

Αν το κατάλαβε έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν νοείται χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να απειλεί χώρα εντός και ο υπουργός Εξωτερικών, να μην απαντά, επισήμανε η κα Μπακογιάννη.

Θέλω να ελπίζω, ότι επειδή τα τούρκικα είναι δύσκολη γλώσσα, η μετάφραση είχε κενά. Αν δεν είναι έτσι όμως η Ελλάδα δικαιούται να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της», τόνισε.

Η θρασεία απειλή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «ατυχήματος» στο Αιγαίο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά την χθεσινή συνάντησή του με τον Χάικο Μάας στην Άγκυρα εκτόξευσε απειλές για «ατύχημα», και όχι μόνον, εάν η Ελλάδα συνεχίσει «να κάνει ασκήσεις όπου θέλει», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε ό,τι αφορά τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στην Βουλή πως η Ελλάδα προσέρχεται με αυτοπεποίθηση διότι έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί:

«Ποτέ οι επαφές και ο διάλογος με την Τουρκία δεν ήταν εύκολες», δήλωσε. «Εδώ και πολλά χρόνια θέτει θέμα αποστρατικοποίησης νησιών, εναέριου χώρου και το μειονοτικό. Τα θέτει όλα! Εμείς δεν θα απαντήσουμε σε αυτό το επίπεδο. αυτοπεποίθηση θέλει και σιγουριά κρατώντας μικρό καλάθι αλλά με τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος μας και άρα δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», κατέληξε κλείνοντας.