Τα αναπάντεχα τηλεφωνήματα Κεραμέως & Σταϊκούρα σε πολίτες (Video)

Δύο πολίτες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το πρόγραμμα «Γέφυρα», δέχτηκαν το αναπάντεχο  τηλεφώνημα, από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι δύο πολίτες είχαν καταγγείλει συγκεκριμένο πρόβλημα αναφορικά με την αποδέσμευση χρημάτων του προγράμματος από την τράπεζα, μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Λίγες ώρες αργότερα, το τηλέφωνό τους χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο υπουργός Οικονομικών.

«Καλησπέρα σας, είμαι ο Χρήστος Σταϊκούρας» -Το τηλεφώνημα του ΥΠΟΙΚ σε δύο πολίτες

Μιλώντας στο MEGA χθες, η κυρία Κατερίνα -που είχε προβεί στην καταγγελία- εξήγησε ότι «το απόγευμα της ίδιας ημέρας που κατήγγειλα το πρόβλημα δέχθηκα το τηλεφώνημα. Στην αρχή νόμιζα ότι με κορόιδευε ο αδερφός μου. Μίλησε φυσιολογικά. “Καλησπέρα σας, είμαι ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Οικονομικών” μου είπε».

Η κυρία Κατερίνα είπε στη συνέχεια ότι «στην αρχή εγώ κόλλησα. Μετά μου είπε “κάνατε κάποια καταγγελία για το πρόγραμμα Γέφυρα” και εκεί κατάλαβα ότι όντως είναι ο υπουργός. Του εξήγησα ποιο είναι το πρόβλημα και μου είπε ότι “το πρόγραμμα (σ.σ. Γέφυρα) έγινε για να βοηθήσουμε τον κόσμο όχι να τον ταλαιπωρούμε. Θα επικοινωνήσει αργότερα μαζί σας η γραμματέας μου”».

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα με τον τρόπο αυτό η λύση του ζητήματος δρομολογήθηκε.

Δείτε το Video:

«Έβλεπα το “Υπάρχει και φιλότιμο” με τον Μαυρογιαλούρο την ώρα του τηλεφωνήματος»

Παρόμοια ήταν και η εμπειρία που είχε ο αδερφός της κυρίας Κατερίνας, ο κ. Γιώργος. «Η εμπειρία μου ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερη. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο υπουργός έβλεπα την ταινία “Υπάρχει και φιλότιμο” με τον Μαυρογιαλούρο. Είχα έναν υπουργό στην τηλεόραση και έναν στο τηλέφωνο», σχολίασε άναυδος.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιώργος, ο υπουργός δεσμεύτηκε να λυθεί το πρόβλημά του. «Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι αν για το λάθος φταίει το δημόσιο θα βγει δημόσια και θα το αναγνωρίσει» είπε ο κ. Γιώργος. «Τα χρήματα μπήκαν τελικά. Μετά από δύο μέρες επικοινώνησε η τράπεζα μαζί μου. Το ήξερε και η τράπεζα για το τηλεφώνημα του υπουργού γιατί επικοινώνησε η νομική σύμβουλος μαζί τους» τόνισε.

Ανάλογη κίνηση και από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την αναπάντεχη κλήση από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δέχθηκε και  δάσκαλος δημοτικού σχολείου στο Κερατσίνι. Η υπουργός θέλησε να τον συγχαρεί για τον τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκε στην σχολική αίθουσα τους μαθητές του μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης.

Ο Μάριος Μάζαρης, δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι, είχε στολίσει την τάξη με φωτάκια που σχημάτιζαν την λέξη “Όνειρα” κάνοντας υποδοχή έκπληξη στους μαθητές του, με έναν τρόπο που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστος και που έγινε viral στον δικτυακό κόσμο.

Ποια μέρα μπορεί να πάει άσχημα , όταν ξεκινά έτσι ; Κάθε πρωί, φτάνω σχολείο πριν βγει καλά καλά ο ήλιος, βάζω τα…

Δημοσιεύτηκε από Μάριος Μάζαρης στις Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

«Νόμιζα ότι μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν!», λέει ο δάσκαλος από το Κερατσίνι

Η κυρία Κεραμέως συνεχάρη τον δάσκαλο Δημοτικού, για το κέφι, την αγάπη του στο λειτούργημα του και την πρωτοβουλία του και κατόπιν ο ίδιος σε ανάρτησή του εξέφρασε την έκπληξη, αλλά και την χαρά  του για το τηλεφώνημα.

Όπως σχολίασε, «με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών».

Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα…

Δημοσιεύτηκε από Μάριος Μάζαρης στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

«Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κυρίας Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν. Τελικά, ήταν η ίδια η υπουργός. Με ρώτησε πώς είμαι, της είπα Έκπληκτος. Ήταν ευγενέστατη, μιλήσαμε κάμποση ώρα, έδειξε ενδιαφέρον, συγκίνηση για τις δράσεις μου, εγώ αναρωτιόμουν, σκεφτόμουν, τσιμπιόμουν, δεν ήξερα αν με παίρνει να κάνω κριτική, τελικά πέταξα 1-2 φράσεις-καρφιά για τα σχολεία που έχουν χάσει τη ζεστασιά που είχαν άλλοτε, με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών. Την ευχαριστώ κι εύχομαι να δείχνει ενδιαφέρον πάντα για τα σχολεία, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο ουσιαστικό», έγραψε ο κ. Μάζαρης.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για τον δάσκαλο που στόλισε την τάξη του

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη συγκίνησή της για την πράξη του δασκάλου και του ευχήθηκε να συνεχίσει, με την έμπρακτη αγάπη του, να προσφέρει στους μαθητές του.

Με συγκίνηση διάβασα σήμερα για την πρωτοβουλία του δασκάλου Μάριου Μάζαρη, που υποδέχτηκε τους μαθητές του κατά την…

Δημοσιεύτηκε από Niki Kerameus στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

«Με συγκίνηση διάβασα σήμερα για την πρωτοβουλία του δασκάλου Μάριου Μάζαρη, που υποδέχτηκε τους μαθητές του κατά την επαναλειτουργία του σχολείου μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης, με τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια με τα οποία δεν πρόλαβαν να στολίσουν φέτος στην τάξη τους. Ένιωσα την ανάγκη να του μιλήσω, να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του, να του ευχηθώ να συνεχίσει, με την έμπρακτη αγάπη του, να προσφέρει στους μαθητές του, όπως κάνουν τόσοι συνάδελφοί του, τη θαλπωρή ενός σχολείου που πραγματικά νοιάζεται. Μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των παιδιών μας. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους δασκάλους μας, για τους καθηγητές μας, που δίνουν κάθε μέρα κάτι από την ψυχή τους στο σπουδαίο τους λειτούργημα», έγραψε στην ανάρτησή της, η Νίκη Κεραμέως.