Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αντιμετώπιση διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ

Την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις διακοπής της παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είχε γίνει και στη πρώτη φάση της πανδημίας, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου.

«Προχωράμε με το Υπουργείο Οικονομικών στην έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους καταναλωτές, οι οποίοι, λόγω της πανδημίας, βρέθηκαν σε δεινή θέση και δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό που απαιτείται για τους λογαριασμούς. Πολύ γρήγορα θα βγει αυτή η απόφαση.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει. Προφανώς κανείς δεν θέλει για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, να επιδεινώνεται η κατάστασή τους λόγω της πανδημίας, άρα προσπαθούμε και θα το κάνουμε πολύ γρήγορα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά της η κ.Κωνσταντοπούλου,έκανε λόγο «για αναλγησία της κυβέρνησης»,καταγγέλλοντας ότι πριν λίγες μέρες, στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκαν διακοπές ρεύματος από κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ παρουσία και συνοδεία των ΜΑΤ σε νοικοκυριά, τα οποία απολύτως αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.