Πυρά ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για «Folli Follie»: Οφείλουν απαντήσεις για τα στελέχη που δρούσαν ως νταραβεριτζήδες

Απαντήσεις ζητά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την υπόθεση της Folli Follie, μετά τα δημοσιεύματα για εμπλοκή στελεχών του στην καθυστέρηση της έρευνας για το σκάνδαλο της εταιρείας.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού και διαβεβαιώνει ότι «κανένας βουλευτής και υπουργός μας δεν δημιούργησε προσκόμματα στην διερεύνηση της εταιρείας», η ΝΔ επισημαίνει τα εξής:

«Αντί να πετούν από την Κουμουνδούρου τη μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν: Είναι κανονικό να εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως νταραβερτζήδες και εκπρόσωποι προφυλακισμένων επιχειρηματιών;

Είναι κανονικό να στέλνουν τις τροπολογιες στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες πριν καν τις καταθέσουν στη Βουλή; Αν όλα αυτά είναι κανονικά στον δικό τους κόσμο του νταραβεριού και του «μαγαζιού», για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι. Και οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις!».

Η επίμαχη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σημείωσε, νωρίτερα σήμερα, ότι κανένας βουλευτής και κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης», συμπληρώνοντας ότι «με περισσότερους από 4.000 νεκρούς, την πανδημία εκτός ελέγχου και την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, η ΝΔ για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού».

«Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της FOLLI – FOLLIE», συμπληρώνει.

«Είμαστε βέβαιοι πως η Δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά. Σε αντίθεση με τη ΝΔ που φοβάται την πρόταση για έλεγχο των δαπανών και των απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν έχουν τίποτα απολύτως ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν. Όλα αυτά θα αποδειχθούν στη Δικαιοσύνη.

Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στους λασπολόγους. Στο δρόμο της λάσπης που διάλεξε, ο κ. Μητσοτάκης θα πορευτεί μόνος του. Τα υπόλοιπα είναι καθήκον της ελληνικής δικαιοσύνης», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.