Ν. Παπαθανάσης για επιχειρήσεις εστίασης: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε  ότι το υπουργείο εξετάζει μια σειρά νέων μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις εστίασης, τα οποία σχετίζονται με τον εποχικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους.

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας, νωρίτερα σήμερα, στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ που θα σχετίζεται με την κάλυψη των δαπανών για την «παράταση» της λειτουργίας υπαίθρων χώρων, αναφέροντας ενδεικτικά τα υαλοπετάσματα, τις πέργκολες και τα μέσα θέρμανσης.

Σχετικά με  το βοήθημα των 534 ευρώ σε εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις που δεν έχουν δοθεί τα 534 ευρώ σε δικαιούχους. Αυτό το αντιμετωπίζουμε και θα δοθούν τα χρήματα σε όσους τα δικαιούνται».

Παπαθανάσης: Θα υπάρξουν μόνο τοπικά lockdown

Ο αναπληρωτής υπουργός κατέστησε σαφές ότι «οριζόντιο lockdown δεν θα υπάρξει, θα υπάρξουν τοπικά lockdown» προσθέτοντας ότι «όποια μέτρα έχουν ανακοινωθεί, αυτά ισχύουν. Δεν πρόκειται να κλείσουν τελείως τα καταστήματα, ούτε στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 4».

Όσον αφορά τους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής, υπογράμμισε ότι υπάρχει ένας αλγόριθμος που κάνει την διαχείριση των χρημάτων και πως δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση για το ύψος του ποσού που λαμβάνει κάθε επιχείρηση.