Πυρά Σταϊκούρα κατά ΣΥΡΙΖΑ: Άστοχη και υποκριτική η πρόταση μομφής

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή στα πλαίσια της πρώτης ημέρας της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε χτες εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας, στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή «άκυρη άστοχη και υποκριτική».

Ο κ. Σταϊκούρας κατά του οποίου στρέφεται προσωπικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την ομιλία του με  λόγια του Λυσία λέγοντας ότι «δεν απέχω πολύ από το να χρωστώ ευγνωμοσύνη στον κατήγορο που ετοίμασε αυτή εδώ την δίκη. Γιατί, ενώ πρωτύτερα δεν είχα αφορμή, με βάση την οποία να λογοδοτήσω για τη ζωή μου, τώρα δα εξαιτίας του έχω πάρει».

Άκυρη, άστοχη και υποκριτική η πρόταση δυσπιστίας

Χαρακτήρισε μάλιστα την πρόταση δυσπιστίας, η οποία θα ολοκληρωθεί κοινοβουλευτικά με ονομαστική ψηφοφορία μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή, «άκυρη άστοχη και υποκριτική».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι είναι άκαιρη γιατί κατατέθηκε την ίδια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν μια πολύπλευρη μάχη με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την υγειονομική κρίση και τις τουρκικές προκλήσεις. Την ίδια στιγμή  ολοκληρωνόταν δε και η ιστορική για τη Δημοκρατία δίκη, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια αδιέξοδη, μικροπολιτική τακτική

«Για μια ακόμη φορά η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεικνύει, ευρισκόμενη σε συνθήκες γενικευμένης αμηχανίας και αδυναμίας άρθρωσης εναλλακτικής πρότασης για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα και οι πολίτες της, ότι επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πολιτικά, πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας. Όμως, ματαιοπονεί», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

«Πρόκειται για μια αδιέξοδη, μικροπολιτική τακτική. Απόδειξη η χθεσινή ομιλία στην Βουλή. Δεν ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, ούτε κατέθεσαν αίτηση αντισυνταγματικότητας. Λίγο αργότερα σύρθηκαν πίσω από το Μερα25», προσέθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε άστοχη την πρόταση δυσπιστίας λέγοντας ότι: «Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον Υπουργό Οικονομικών ότι έχει αποτύχει να στηρίξει την κοινωνία. Τον κατηγορεί ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Και τον κατηγορεί ότι υλοποιεί πολιτικές που έφεραν την ύφεση. Κύριε Τσίπρα, η πραγματικότητα διαψεύδει τις αξιολογικές κρίσεις σας. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να συμβεί διαφορετικά, αφού στηρίζονται σε αυθαίρετες βάσεις. Πιθανόν, και σε αυταπάτες».