Τσίπρας: Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Χρ. Σταϊκούρα για τον νέο πτωχευτικό κώδικα (Video)

Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα,  με αφορμή το νέο πτωχευτικό κώδικα, ανακοίνωσε μιλώντας  στη Βουλή, νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «την ώρα που χρειάζονται πολιτικές κοινωνικής προστασίας για να σταθούμε όρθιοι εσείς έρχεστε στα μουλωχτά να εκτελέσετε ένα άλλο συμβόλαιο. Το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και τα funds».

«Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στη Βουλή για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι « ο Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει όπως ο διάολος το λιβάνι να αποφεύγει την αντιπαράθεση στα κρίσιμα».

«Από το πρωί έως το βράδυ ακούμε παντού την ίδια γραμμή ενοχοποίησης των πολιτών. Μας είπατε πέρσι την άνοιξη ότι μας σώσατε από την πανδημία, ότι σας χρωστάμε χάρη που υπάρχουμε και το καλοκαίρι οργανώσατε φιέστες για την επιστροφή στην καθημερινότητα και σήμερα έχουμε πάνω από 800 κρούσματα και πάνω από 500 νεκρούς» προσέθεσε.

Εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ

Μιλώντας για τον έντονο συνωστισμό που έχει παρατηρηθεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τον τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες που αποτυπώνουν αυτή την πραγματικότητα, τις οποίες έλαβε από  συνεργάτες του.

«Αυξήστε τα δρομολόγια σας φωνάζουμε μήνες τώρα. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, υποστήριξε ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας. Κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία δε κολλάει», σημείωσε.

Όσο και να κρύψετε τη πραγματικότητα, όσο αυτή όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται, θα σας κυνηγάει

«Το απόλυτο που έχετε πετύχει και συγχαρητήρια γι’ αυτό, με τα ΜΜΕ, με τις λίστες Πέτσα, έχετε δημιουργήσει συνθήκες ΥΕΝΕΔ αλλά όχι με ένα κανάλι όπως τότε, με πολλά. Η ΥΕΝΕΔοποίηση της ενημέρωσης και ο κοινωνικός αυτοματισμός, δε θα σας βγουν σε καλό. Μπουμεραγκ θα σας γυρίσει. Γιατί δε καταλαβαίνετε ότι όσο να κρύψετε και να διαστρέψετε τη πραγματικότητα, όσο αυτή όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται, θα σας κυνηγάει.

Απανωτά τα χαστούκια στην εξωτερική πολιτική

Πώς θα κρυφτούν όλα αυτά κάτω από το χαλί; Πώς να κρυφτούν τα απανωτά χαστούκια στην εξωτερική πολιτική που κάνετε ότι δε τα βλέπετε. Εσείς οι υπερήφανοι Μακεδονομάχοι που δε σηκώνατε μύγα στο σπαθί σας, αλλά τώρα μας λέτε ότι η μόνη μας ενόχληση θα είναι αν Τουρκικά πλοία επιχειρήσουν έρευνα κάτω από τα έξι μίλια στα ελληνικά νησιά. Και σήμερα έρχεται και νέα NAVTEX και νέες προκλητικές δηλώσεις. Ότι επίκειται έρευνα και νότια της Κρήτης.

Πώς να κρυφτούν όλα αυτά; Κάνοντας πως δεν υπάρχουν; Επειδή οι τίτλοι στις περισσότερες εφημερίδες και στα σάιτ είναι ότι δώσαμε δήθεν τελεσίγραφο στην Τουρκία; Της δώσαμε τελεσίγραφο μέχρι το Δεκέμβρη. Να κάνει ό,τι θέλει μέχρι το Δεκέμβρη, αλλά μέχρι τον Δεκέμβρη. Γιατί τον Δεκέμβρη θα τους δώσουμε άλλο τελεσίγραφο μέχρι τον Γενάρη και μετά μέχρι τον Μάρτη κοκ.

Την ώρα που η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, εσείς έρχεστε στα μουλωχτά να εκτελέσετε το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και τα funds

Δεν καταλαβαίνετε ότι δε μπορεί να βουλιάζει η χώρα στα κρούσματα, να βουλιάζει η οικονομία στην ύφεση, να σουλατσάρει το Oruc Reis ανενόχλητο εξίμισι μίλια από το Καστελόριζο, και την ίδια ώρα εσείς, όχι μόνο να κάνετε πως δε συμβαίνει τίποτα, αλλά να φέρνετε στη βουλή στα μουλωχτά νομοσχέδιο για το πως θα φτωχοποιήσετε τους Έλληνες, πώς θα ρευστοποιείται η πρώτη κατοικία και η περιουσία των Ελλήνων. Την ώρα που η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, την ώρα που χρειάζονται πολιτικές κοινωνικής προστασίας για να σταθούμε όρθιοι εσείς έρχεστε στα μουλωχτά να εκτελέσετε ένα άλλο συμβόλαιο. Το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και τα funds», επισήμανε κλείνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.