Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ σπιλώνει όσους αγωνίζονται έναντι του κορωνοϊού - Στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης η χώρα μας σε κρούσματα και θανάτους

“Είναι μια πανδημία και μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας όπου δεν διακυβεύεται το κομματικό μέλλον της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, αλλά οι ζωές των ανθρώπων”, δήλωσε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας, σημείωσε ότι ενώ κάποιοι από την αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετώπιζαν σοβαρά το πρόβλημα δημόσιας υγείας που ζούμε, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μια οπορτουνιστική τακτική σπίλωσης αυτών οι οποίοι αγωνίζονται, είτε είναι γιατροί, είτε είναι νοσηλευτές, είτε είναι λοιπό προσωπικό’.

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε στη Βουλή τα εξής στοιχεία:

  • Μεταξύ 48 χωρών της Ευρώπης, η Ελλάδα βρίσκεται στην 46η θέση σε ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα ανά 1.000.000 κατοίκους.
  • Η χώρα μας βρίσκεται στην 40η θέση ανάμεσα σε 45 ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι έχει να κάνει με τους θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους.
  • Η χώρα έχει συνολικά 953 ΜΕΘ αυτή τη στιγμή, από 557 που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει διπλάσιες ΜΕΘ και πλησιάζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο δηλαδή 12 σε κάθε 100.000 κατοίκους.
  • Εργαζονται επιπλέον 6.500 επικουρικοί γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.
  • Η χώρα, έχει πολλαπλό testing από όταν ξεκίνησε η κρίση. Ξεκίνησε με 800 τεστ, έχει φτάσει πάνω από 20.000.
  • Η χώρα έχει 500 κινητές ομάδες σε ό,τι έχει να κάνει με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Έχει 160 Κέντρα Υγείας που κάνουν testing για περιπατητικούς ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα COVID.

“Υποτίθεται – είπε ο κ. Β. Κικίλιας – ότι παλεύουμε όλοι μαζί – ή τουλάχιστον έτσι λέτε – για να υπερασπιστούμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Έχει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή κάποιος από εσάς να προτείνει κάποιο άλλο σύστημα Υγείας άλλης χώρας, κάποιο άλλο μέτρο, κάποια άλλη συνταγή καλύτερη από αυτή την οποία ακολουθεί η χώρα μας με καλύτερα στοιχεία, με υπερπολλαπλάσιο testing; Σε ποια χώρα, έχετε δει να συμβαίνει κάτι καλύτερο για τον πολίτη από ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας;”.