Μετά την Κρήτη, η Ρώμη: Πώς ξεπροβόδισε ο πρωθυπουργός το ζεύγος Πομπέο (Video)

Για δεύτερο βράδυ χθες, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φιλοξένησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο πατρικό σπίτι του, στα Χανιά.

Χανιά: πώς ο Μητσοτάκης ξεπροβόδισε τον Πομπέο - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πομπέο και οι σύζυγοί τους, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο, δείπνησαν σε χαλαρό κλίμα στο σπίτι στην Χαλέπα Ακρωτηρίου, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός συνόδευσε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος αναχώρησε για το αεροδρόμιο προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του, με επόμενη στάση τη Ρώμη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ότι ο κ. Πομπέο και η σύζυγός του ευχαρίστησαν τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για την υπέροχη φιλοξενία στην Κρήτη.

Αποχαιρετιστήριο Tweet από τον Μάικ Πομπέο: “Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή”

Λίγο αργότερα την τελευταία του ανάρτηση στο Twitter, ο κ. Πομπέο, αφήνοντας το ελληνικό έδαφος, εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και χαιρέτισε τον ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

«Αναχωρώ από την Ελλάδα σήμερα, ευγνώμων για την εξαιρετική πρόοδο που έχουμε επιτύχει στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος από την τελευταία μου επίσκεψη πέρυσι. Χαιρετίζω τον ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή» ανέφερε συγκεκριμένα στο Tweet του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.