Ανοιχτό από το Μαξίμου, το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων τοπικού χαρακτήρα

Κρίσιμα θα είναι τα επόμενα εικοσιτετράωρα, σε ό,τι αφορά την διασπορά του νέου κορωνοϊού και χαρακτηριστικό είναι πως με την λήξη της τακτικής τηλεδιάσκεψης για τον Covid-19, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων τοπικού χαρακτήρα για τον περιορισμό περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Στη διάρκειά της έγινε εκτίμηση της κατάστασης και παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες.

Τι αποφασίστηκε για όσους επιστρέφουν στην βάση τους από διακοπές

Ειδική αναφορά έγινε για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων. Αποφασίστηκε δε η αποστολή πανελλαδικού μηνύματος από το 112 για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για όσους επιστρέφουν, κάτι που ήδη έγινε σήμερα με την αποστολή του παρακάτω μηνύματος, λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "1:26 MM GR-ALERT Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020. Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας. Civil Protection Greece 17-08-2020 Exercise caution during your return trave from vacation. COVID-19 spread risk is increased. Avoid contact with vulnerable individuals. Follow protective advice. Οδηγίες προστασίας/Ρrοteϲtiνe guidelines: https://www.civilprotection.gr /e/koronoiosovid-19-rsimesodigies OK"

Επίσης κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με την προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες που είναι υποχρεωτική.

Στην καθιερωμένη τρις εβδομαδιαίως τηλεδιάσκεψη, έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς