Σύνοδος Κορυφής: Αισιοδοξία Μητσοτάκη στη νέα σύσκεψη με Μέρκελ, Μακρόν και τους ηγέτες του Νότου

Νέα σύσκεψη είχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Τζουζέππε Κόντε, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης η οποία συνεχίστηκε σήμερα 20/7 για τέταρτη ημέρα.

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά διαβουλεύσεων που έγιναν τις τελευταίες ώρες. Ο Πρωθυπουργός έχει συμμετάσχει σε συσκέψεις με αυτή τη σύνθεση που έχουν διαρκέσει πάνω από 10 ώρες από εχθές το βράδυ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των χωρών του Νότου.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γράφοντας το εξής αισιόδοξο μήνυμα: Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει φιλόδοξη. Ας κλείσουμε απόψε μια συμφωνία.

Ο ενεργός ρόλος της Ελλάδας

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «η Ελλάδα έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με το αυξημένο κύρος του πρωθυπουργού, διαδραματίζει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων».

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές πριν από λίγο κατατέθηκε η νέα πρόταση του Προέδρου του Σαρλ Μισέλ σε μία προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση με στόχο τη συμφωνία.

Προτεινόμενα για εσάς