Όλγα Γεροβασίλη: Προσπάθεια συκοφάντησης και σπίλωσης της τιμής μου - Μήνυση κατά της «Καθημερινής»

“Υποδείξεις για τον τρόπο που θα αμυνθώ νομικά απέναντι στην προσπάθεια συκοφάντησής μου και σπίλωσης της προσωπικής και πολιτικής μου τιμής δε δέχομαι από κανέναν, ειδικά από κάποιον που μόλις χθες χαρακτήρισε την προσφυγή μου στη δικαιοσύνη ως απειλή και σήμερα μου την προτείνει ως καταφυγή”, δηλώνει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, μετά και τις σημερινές Πέτσα.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κ. Γεροβασίλη σημειώνει πως «όταν αναφέρεται σε εμένα ο “πορτ παρόλ” της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μιλώντας για απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, κρούει ανοιχτές θύρες. Μιας και αναπαράγει, στ’ αλήθεια, με άλλα λόγια τα αναφερθέντα στη χθεσινή μου απάντηση προς τον ίδιον».

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώνει πως «η διαλεύκανση της υπόθεσης, η απόδοση της δικαιοσύνης και των πιθανών ευθυνών, σε όποιους κι αν αναλογούν, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση -των επιφορτισμένων γι’ αυτό το σκοπό αρμόδιων δομών της Πολιτείας- απέναντι στους νεκρούς και τους πληγέντες από την τραγωδία στο Μάτι.

Και αυτή η διαδικασία, υπηρεσιακά, διοικητικά και δικαστικά, είχε ξεκινήσει επί των ημερών μας, με τον θεσμικά δέοντα τρόπο. Ήταν η ίδια ακριβώς στιγμή που κάποιοι άλλοι μικροπολιτικά και ανήθικα ξεκινούσαν τη μακρόχρονη σκύλευση νεκρών και την πολιτική καπηλεία της τραγωδίας».

Σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε και σε νομικές ενέργειες με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» για το Μάτι.

Εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή εξώδικο της Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Όλγας Γεροβασίλη, για το  δημοσίευμα στο οποίο, όπως ισχυρίζεται, εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της.

Αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει, τονίζεται στο εξώδικο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Διαβάστε εδώ το εξώδικο

Η απάντηση της «Καθημερινής»

Η «Καθημερινή» απάντησε στο εξώδικο της πρ. υπουργού, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος.

Μήνυση προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  Μήνυση – Έγκληση κατά της «Καθημερινής της Κυριακής» καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου σε βάρος των υπευθύνων της Κυριακάτικης Καθημερινής για το χθεσινό δημοσίευμα της υπό τον τίτλο: «Μάτι: το έγκλημα και η συγκάλυψη», «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε», με υπότιτλο «Τα δικαστικά έγγραφα για την τραγωδία και οι ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών».

Η πρ. υπουργός επικεντρώνεται στην αναφορά της απομαγνητοφωνημένης συνομιλία μεταξύ στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αναφέρει: «Θάψ’τα, μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές «από το Υπουργείο»».

Η φερομένη μεταξύ τρίτων συζήτηση, σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη «είναι παντελώς ψευδής κατά περιεχόμενο και δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην αλήθεια».

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, ότι «η χυδαία αυτή παρουσίαση και διατύπωση, στοχοποιεί δε ανοίκεια την προσωπική και πολιτική μου ηθική και πορεία και με κατασυκοφαντεί, σε συνδυασμό μάλιστα με την προδιάθεση του αναγνώστη για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρονται εσωτερικά της εφημερίδας».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «ακραία συκοφαντικό το δημοσίευμα» το οποίο «αναφέρει μόνο ψεύδη και συκοφαντίες» και το οποίο «βαρύτατα προσβάλλει την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου, στοχεύει δε στην πολιτική και ηθική μου εξόντωση αλλά και στην δημιουργία μη ανεκτών υπονοιών σε βάρος μου περί τη νομιμότητα».

Διαβάστε εδώ τη μήνυση της Όλγας Γεροβασίλη προς την ‘Καθημερινή’

Γεροβασίλη στο MEGA: «Δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω»

Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπογραμμίζοντας ότι «Δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω», δηλώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη που θα εξετάσεις όλες τις μηνύσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Ασχολίαστο δεν άφησε ούτε το γεγονός της ηχογράφησης της συνομιλίας, μιλώντας για παρακράτος που λειτουργούσε επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με παράνομες ηχογραφήσεις και παρακολουθήσεις.

Η απάντηση στον Στέλιο Πέτσα

“Υποδείξεις για τον τρόπο που θα αμυνθώ νομικά απέναντι στην προσπάθεια συκοφάντησής μου και σπίλωσης της προσωπικής και πολιτικής μου τιμής δε δέχομαι από κανέναν, ειδικά από κάποιον που μόλις χθες χαρακτήρισε την προσφυγή μου στη δικαιοσύνη ως απειλή και σήμερα μου την προτείνει ως καταφυγή.

Όταν αναφέρεται -δε- σε εμένα ο «πορτ παρόλ» της κυβέρνησης Μητσοτάκη μιλώντας για απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα κρούει ανοιχτές θύρες. Μιας και  αναπαράγει, στ’ αλήθεια, με άλλα λόγια τα αναφερθέντα στη χθεσινή μου απάντηση προς τον ίδιον.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης, η απόδοση της δικαιοσύνης και των πιθανών ευθυνών, σε όποιους κι αν αναλογούν, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση -των επιφορτισμένων γι’ αυτό το σκοπό αρμόδιων δομών της Πολιτείας- απέναντι στους νεκρούς και τους πληγέντες από την τραγωδία στο Μάτι.

Και αυτή η διαδικασία, υπηρεσιακά, διοικητικά και δικαστικά, είχε ξεκινήσει επί των ημερών μας, με τον θεσμικά δέοντα τρόπο. Ήταν η ίδια ακριβώς στιγμή που κάποιοι άλλοι μικροπολιτικά και ανήθικα ξεκινούσαν την μακρόχρονη σκύλευση νεκρών και την πολιτική καπηλεία της τραγωδίας.”