Πέτσας: Θέμα 24ωρων η δημοσιοποίηση της λίστας με τα κονδύλια για το «Μένουμε Σπίτι»

Για την λίστα με τα κονδύλια από την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι", για τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας αλλά και για τον Ανασχηματισμό, έδωσε απαντήσεις ο Στέλιος Πέτσας.

Θέμα λίγων 24ώρων είναι η δημοσιοποίηση της λίστας με τα κονδύλια που διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» κατά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε ότι όπως είχε προαναγγείλει από την 10 Απριλίου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δοθεί η λίστα και τα ποσά.

Τόνισε δε, ότι ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών κι οι πληρωμές έχουν ολοκληρωθεί. «Όταν μου πουν από το υπουργείο Οικονομικών, θα τη δώσω στη δημοσιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πάνω από 6.000 τεστ σε 30 πύλες εισόδου της χώρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε επίσης για τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας λόγω της πανδημίας.

Περίπου 6.000 τεστ πραγματοποιούνται καθημερινά στις συνολικά 30 πύλες εισόδου της χώρας μας σύμφωνα με Στέλιο Πέτσα, ο οποίος επισήμανε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ότι όσο προχωρά ο Ιούλιος και αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των αφίξεων, να γίνονται περισσότερα τεστ.

«Δεν κάνουμε έναν απλό δειγματοληπτικό έλεγχο. Τα τεστ είναι στοχευμένα. Έχουν ανάλυση κινδύνου και γι’ αυτό ζητάμε από τους επισκέπτες μας να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο που δίνει τη διαδρομή τους ώστε να μπορεί να γίνεται σωστή ιχνηλάτηση και να βάζουμε στο σύστημα τα κρούσματα που είναι τα πιο επικίνδυνα», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού

Ερωτηθείς αν την Τρίτη οπότε η κυβέρνηση έχει «γενέθλια» κλείνοντας ένα χρόνο διακυβέρνησης, θα έχουμε ανασχηματισμό, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα. Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, η κυβέρνηση προχωρά στο έργο της, προσπαθώντας να κάνει την ζωή των Ελλήνων καλύτερη».