Δένδιας: «Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε δυνάμεις στην Λιβύη»

Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση που είχαν στο ΥΠΕΞ ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υπουργός άφησε  ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει με δυνάμεις τη Λιβύη την επόμενη μέρα.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη. Είτε με την συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες που χρειάζονται για να υπάρξει ανακωχή, είτε με την συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας

Ακολούθως εξέφρασε την πικρία της ελληνικής πλευράς για τη μη κλήση της στη διάσκεψη του Βερολίνου κι έριξε το… μπαλάκι στην Μέρκελ, ζητώντας από τη Γερμανία να πράξει τα συμφωνηθέντα: «Η Ελλάδα δεν είναι μέλος της διαδικασίας του Βερολίνου, που ξέρουμε ότι δεν μετείχε στις συνομιλίες από το 2015, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η οικοδέσποινα θα έβλεπε τη συμμετοχή μας σαν κάτι θετικό. Περιμένουμε ωστόσο από τη Γερμανία να είναι θεματοφύλακας. Η κοινή μας ευρωπαϊκή θέση, αναγνωρίζει την ακυρότητα των μνημονίων (σ.σ.: μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης). Περιμένουμε ως Ευρωπαίοι από τη Γερμανία να εκφράσει αυτή τη θέση, το ίδιο κι από τις άλλες συμμετέχουσες χώρες».