Ανεβαίνει το θερμόμετρο - Εκτάκτως στη Λιβύη ο Νίκος Δένδιας

Στη Λιβύη μετέβη εκτάκτως το πρωί  ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπως μεταδίδουν αραβόφωνα μέσα. Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Λιβύη γίνεται με φόντο την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα κι ενώ άπαντες στην Αθήνα προβλέπουν μία «θερμή» περίοδο, με την πολιτική και διπλωματική «αδρεναλίνη» στα ύψη. Ο κ.  Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Abdullah Al-Thanni και τον Λίβυο ομόλογο του, Abdulhadi Al-Huwaij, στη Βεγγάζη.

Ο υπουργός μετέβη με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, και προσγειώθηκε τη Βεγγάζη.

Είχαν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Δένδια σε Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία τις προηγούμενες ημέρες.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται σε μια στιγμή που έχει κλιμακωθεί η ένταση στη Λιβύη, με ανάμειξη της Τουρκίας και της Ρωσίας, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των ΗΠΑ.

Ενδεικτικά, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ από την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην Λιβύη, αλλά και με τον αυξανόμενο αριθμό των Ρώσων μισθοφόρων που φέρονται να υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στο έδαφος.