Ραγδαίες εξελίξεις: Απελαύνεται την Παρασκευή ο πρέσβης της Λιβύης

Ανυποχώρητη η Ελλάδα,  προχωρά στην απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα, καθώς δεν ήταν εκείνος, που γνωστοποίησε στην ελληνική κυβέρνηση το μνημόνιο συνεννόησης, Ελλάδας – Τουρκίας, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχοντας δώσει στον εν λόγω πρέσβη, διορία έως την Πέμπτη.

Ο επικεφαλής της λιβυκής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, θα κληθεί την Παρασκευή το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών και θα του δοθεί μικρή διορία ολίγων μόλις ημερών, προκειμένου να εγκαταλείψει τη χώρα μας.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει ότι ο Λίβυος πρέσβης είχε προθεσμία έως σήμερα Πέμπτη για να δώσει το περιεχόμενο της συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας, κάτι που δεν έπραξε, οπότε και θα κηρυχθεί persona non grata.

H ρελάνς της Αθήνας

Η κυβέρνηση έχει προσκαλέσει στην Αθήνα τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Λιβύης, προσκείμενοι αμφότεροι στον στρατάρχη Χαλίφαν Χαφτάρ, ο οποίος όπως σημειώνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  θέλει να ανατρέψει την φιλοτουρκική κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ, καθώς έχουν απορρίψει το μνημόνιο λέγοντας ότι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ασφάλειας αλλά και της κυριαρχίας της Λιβύης.

Στόχος της Αθήνας είναι να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις στη κυβέρνηση της Λιβύης.