Με μεγάλη ένταση αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή που θα εξετάσει τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Νovartis, σήμερα το απόγευμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην επιλογή του να αξιοποιήσει τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Πολάκη στην Επιτροπή.
Τα δύο κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμα για να διατρανώσουν με κάθε τρόπο, ακόμη και ακραίο, την αντίθεσή τους στην απόφαση της εξαίρεσής τους, προχωρώντας σε ένα σόου διαμαρτυρίας.
Το οξύμωρο της υπόθεσης, αλλά και δείγμα της αδυναμίας να διαχειριστεί την εξέλιξη της υπόθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ότι παρά τους υψηλούς τόνους Τζανακόπουλου – Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να λειτουργεί θεσμικά και να ανταλλάσει επιστολές με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, χωρίς ωστόσο να αποσύρει τελικά τους δύο βουλευτές από την Επιτροπή, προκειμένου να μην παραδεχθεί την ήττα του στην συγκεκριμένη αντιπαράθεση.
Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια δεν κλήθηκε να καταθέσει ο κ. Φρουζής δείχνει και τις σπασμωδικές κινήσεις που έγιναν στους χειρισμούς της υπόθεσης τόσο από την πλευρά της Δικαιοσύνης, η οποία εν τέλει έχει πληγεί από την υπόθεση αυτή, όσο και από την πλευρά της τότε κυβέρνησης.
Το ερώτημα είναι εάν οι δύο βουλευτές προχωρήσουν σε μία ολιγόλεπτη καταγγελία της διαδικασίας και αποχωρήσουν ή αν θα αρνηθούν να φύγουν όπως έχει αποφασίσει η πλειοψηφία τινάζοντας έτσι τη διαδικασία στον αέρα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έχει διαμηνύσει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.
Ζαχαριάδης: Θα είμαστε παρόντες
«Εμείς θα είμαστε στη διαδικασία παρόντες και παρούσες, θα αναδείξουμε το γεγονός ότι η ΝΔ είναι απολύτως ανελαστική και «στραγγαλίζει» το κοινοβούλιο και τη διαδικασία», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.
Η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε, αντιλαμβάνεται το Κοινοβούλιο σαν τσιφλίκι της. «Θεωρεί με μια αντίληψη ιδιοκτησιακή ότι στο Κοινοβούλιο θα μπορεί να αποκλείει τη συμμετοχή των βουλευτών, όχι της δικής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά της αντιπολίτευσης. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κάθε κόμματος να ορίζει τα μέλη της επιτροπής και αν κάπου υπάρχει συνάντηση ή σύγχυση αρμοδιοτήτων σε εκείνη τη συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει μία αντικατάσταση και να συνεχίσει η διαδικασία κανονικά», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.