Διαβατά: Ο αρχιψήστης του μπάρμπεκιου απαντά στο πώς θα νοιώσει όταν βρεθεί απέναντι στα πεινασμένα παιδιά...

Παρά τον σάλο που έχει προκαλέσει η πρόθεση της κίνησης «Ενωμένοι μακεδόνες»  για μπάρμπεκιου έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, ο επικεφαλής Δημήτρης Ζιαμπάσης μίλησε στο Open TV και μόνο διαλλακτικός δεν ήταν.

Οι άνθρωποι της κίνησης, όχι μόνο δεν ρίχνουν νερό στο κρασί τους ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε, αλλά υπεραμύνονται αυτής και καλούν κι άλλους να μετάσχουν. Παράλληλα, κατηγορεί  κατοίκους των Διαβατών επειδή δεν συμμετέχουν στο μπάρμπεκιου και κάνουν δική τους διαμαρτυρία…

Κληθείς να απαντήσει πώς θα νιώσει όταν θα τρώει σουβλάκια μπροστά σε πεινασμένα κι εξαθλιωμένα παιδάκια είπε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο πεινασμένοι κι εξαθλιωμένοι. Είναι καλοντυμένοι με πανάκριβα ρούχα, με i phone, με wifi δεν έρχονται από εμπόλεμες ζώνες και πετάνε τα φαγητά που τους δίνουν από το κέτερινγκ γιατί δεν τους αρέσουν…

Δεν πνίγονται, οι διακινητές τρυπάνε τις βάρκες όταν βλέπουν το λιμενικό. Ήρθαν από το Μαρόκο, το Πακιστάν και κάνουν εμπόριο στις πιάτσες. Δεν είναι φτωχοί, δίνουν πακτωλό χρημάτων στους δουλεμπόρους, σταματήστε με τον επιλεκτικό ανθρωπισμό. Να πάνε οι ΜΚΟ εκεί να τους βοηθήσουν. Υπάρχουν Ελληνες που πεινάνε και είναι άστεγοι. Να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα, στις τοπικές κοινωνίες για το αν θέλουν hot spot.

Αυτοί έχουν έρθει εδώ κι έχουν άλλη κουλτούρα κι άλλο τρόπο σκέψης. Οπου έχουν πάει στην Ευρώπη, όχι μόνο δεν αφομοιώθηκαν, αλλά έκαναν γκέτα και επέβαλλαν τους δικούς τους κανόνες. Και στο μέλλον βλέπουμε βομβιστικές ενέργειες κτλ. Γνωρίζετε πόσες επιθέσεις έχουν γίνει στο Κιλκίς σε κοριτσάκια;»

Προτεινόμενα για εσάς