Στα σκαριά σχέδιο κινήτρων για την αγορά νέων «καθαρών» αυτοκινήτων

Σχέδιο για φοροελαφρύνσεις σε όσους χρησιμοποιούν αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας αλλά και απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων με ταυτόχρονα κίνητρα αγοράς νέων, δρομολογείται από την στο κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα  δώσει κίνητρα για την αγορά νέων, «καθαρών» σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων, αυτοκινήτων με νέο σχετικό πρόγραμμα, που ήδη βρίσκεται στα σκαριά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα, στο video:

«Απόσυρση» και μηδενικοί φόροι για ηλεκτροκίνητα οχήματα

«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για “απόσυρση” με κίνητρα για τους πολίτες να αποσύρουν αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας και να πάρουν αυτοκίνητα καθαρά», εξήγησε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα,  η κυβέρνηση σχεδιάζει φοροελαφρύνσεις και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας για νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα. Θα αφορά κυρίως τα ηλεκτροκίνητα διότι στόχευση του υπουργείου είναι οι μηδενικοί ρύποι.

Επιπλέον, κίνητρα θα παρέχονται και για άλλα καύσιμα ενώ κάτω από την ομπρέλα των νέων ρυθμίσεων θα μπουν και τα εταιρικά αυτοκίνητα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτοκίνητα, Καθαρά,Κίνητρα, Κυβέρνηση, Βεσυρόπουλος
Στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα, σε περίπτωση χρήσης ηλεκτροκίνητων, όπως τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, ενδέχεται ο φόρος να είναι μηδενικός.

Τα κίνητρα αγοράς του καινούριου  «καθαρού» αυτοκινήτου

Αναφερθείς στα κίνητρα αγοράς «καθαρού» αυτοκινήτου, ο κ. Βεσυρόπουλος είπε ότι θα περιλαμβάνει:

Μειωμένα τέλη ταξινόμησης
Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας
Μειωμένος ή ακόμη και μηδενικός φόρος για εταιρική χρήση του νέου αυτοκινήτου

Το πρόγραμμα κινήτρων «θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα», διευκρίνισε ο υφυπουργός.