Novartis: Το «μήνυμα» Τσίπρα που παρέλαβε την δικογραφία με δυο μέρες καθυστέρηση

Με 48 ώρες καθυστέρηση και μέσω υπαλλήλου του κόμματος, έφτασε χθες το βράδυ στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα η δικογραφία για τη Novartis.

Η καθυστέρηση της έχει τον συμβολισμό της, όπως και το ότι τελικά την παρέλαβε ένας υπάλληλος της ΚΟ του κόμματος. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να έστειλε τελικά τον αναπληρωτή διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Βασιλάκη, να την παραλάβει.

Σημειώνεται ότι τη δικογραφία είχαν δικαίωμα να παραλάβουν μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στις μηνύσεις και στις καταθέσεις που δόθηκαν από τους Σαμαρά και Βενιζέλο, και ουδείς άλλος.

Για παράδειγμα, αν και τη ζήτησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, η ασυλία του οποίου έχει αρθεί και συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος του, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής το αρνήθηκαν.Ο κ. Παπαγγελόπουλος την παρέλαβε άμεσα, τη μελέτησε ενδελεχώς, γι’ αυτό και αντέδρασε με 24 ώρες καθυστέρηση. Η πρώτη του δήλωση -στην οποία έκανε λόγο για πολιτική δίωξη- έγινε μόλις χθες και αφού είχε, όπως ανέφερε, διαβάσει τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την παρέλαβε αργοπορημένα, όχι φυσικά τυχαία αλλά θέλοντας προφανώς να δείξει ότι η υπόθεση δεν τον αφορά και πως είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis.