Με στρατιωτικές τιμές θα υποδεχτεί η Μέρκελ τον Μητσοτάκη

Η Γερμανία είναι ο επόμενος σταθμός των επαφών του έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη, προκειμένου να παρουσιάσει την οικονομική ατζέντα της νέας κυβέρνησης και να επιχειρήσει να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση τους σε μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων, αλλά και θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις στη χώρα.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  με την Άνγκελα Μέρκελ θα γίνει την προσεχή Πέμπτη, ανακοίνωσε επίσημα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ, ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από την γερμανίδα  καγκελάριο με στρατιωτικές τιμές, στις 12:00 (τοπική ώρα), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, περίπου στις 13:15.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν «οι διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής, καθώς και ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής».

Η οικονομική ατζέντα Μητσοτάκη

Η «ευρωπαϊκή περιοδεία» του κ. Μητσοτάκη θα διαρκέσει ως τις 2 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της χώρας και να προωθήσει την οικονομική διπλωματία.

Η στόχευση του πρωθυπουργού για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 αποτελεί απαράγραπτη δέσμευση, τόνιζαν κυβερνητικές πηγές πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Παρίσι.

Η Ελλάδα γύρισε σελίδα

Όπως γράφει το in.gr. κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το κεντρικό μήνυμα που θέλει να μεταφέρει ο πρωθυπουργός είναι ότι η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα μετά τη δεκαετή κρίση και διαθέτει μια ισχυρή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, μια κυβέρνηση η οποία έβαλε τέλος στην εποχή της οξύτητας, του λαϊκισμού και των άκρων που έβλαψε τόσο την οικονομία όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ακόμη ότι στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον Ευρωπαϊκό Νότο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η χώρα μας αποτελεί εστία και άγκυρα σταθερότητας, ανάπτυξης, μετριοπάθειας και πραγματισμού σε μια εποχή σημαντικών προκλήσεων για τη δημοκρατική Ευρώπη και τη γειτονιά μας.

Επίσης θα επισημάνει την ενεργή προώθηση των συμμαχιών πάνω στη νέα ισχυρή βάση που έχει δημιουργηθεί μετά την 7η Ιουλίου, ώστε οι ευνοϊκές προοπτικές και το κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας να αποφέρουν το συντομότερο δυνατόν απτά αποτελέσματα για τους Έλληνες πολίτες: για ισχυρότερη ανάπτυξη με χαμηλότερους φόρους και καλές δουλειές σε μια χώρα η οποία θα πορεύεται σε περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας.

 

Προτεινόμενα για εσάς