Novartis: Είχαν σπάσει τις θυρίδες της συζύγου και του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά

Για πολύ σκοτεινή υπόθεση και ασύλληπτη στοχοποίηση έκανε λόγο, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Τσούτσιας μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούτσια , παράλληλα με τα υπονοούμενα ανώνυμων μαρτύρων για βαλίτσες με χρήματα που μετέφεραν κάποια άγνωστα μη κατονομαζόμενα πρόσωπα στο Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εισαγγελία διαφθοράς ερευνούσε τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην πρωθυπουργού αλλά και της συζύγου του Γεωργίας και του αδερφού του Αλέξανδρου.
Οι εισαγγελικές αρχές μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να σπάσουν τις τραπεζικές θυρίδες της Γεωργίας και του Αλέξανδρου Σαμαρά!

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, οι εισαγγελικές αρχές είχαν επικοινωνήσει με την Γεωργία Σαμαρά, ζητώντας της άδεια για να ανοίξουν τη θυρίδα που διατηρεί στο όνομά της σε τραπεζικό υποκατάστημα, προκειμένου να ελέγξουν για την πιθανή ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται. Η κυρία Σαμαρά τους απάντησε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, συνοδεύοντας τον σύζυγό της και προθυμοποιήθηκε να πάρει την πρώτη διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να τους διευκολύνει. Όταν όμως έφτασε στην Αθήνα και μετέβη στην τράπεζα όπου διατηρεί θυρίδα, η Γεωργία Σαμαρά διαπίστωσε ότι η θυρίδα είχε σπάσει, αφού οι αρμόδιες αρχές επέλεξαν να την παραβιάσουν παρά να περιμένουν.

Είχε υποστεί εγκεφαλικό

Οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο και στην περίπτωση του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, ο οποίος μάλιστα την εποχή της έρευνας είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο!

Και στην περίπτωση αυτή, όπως και όταν παραβίασαν τη θυρίδα της Γεωργίας Σαμαρά, οι υπεύθυνοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν βρήκαν το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν.

Όπως είπε ο κ. Τσούτσιας, η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis δεν αποτελεί μόνον προσωπική δικαίωση για τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά δικαίωση των θεσμών και της δημοκρατίας.