«Θα αλλάξουμε άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα» προαναγγέλει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

«Υπάρχουν άρθρα με τα οποία είμαστε απολύτως αντίθετοι». Αυτό ξεκαθάρισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του  ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο νέο Ποινικό Κώδικα  αλλά και στα άλλα κορυφαία ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητες για τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσιάρας  αναφέρθηκε στους στόχους της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «επαναφορά στην κανονικότητα ζητημάτων που δίχασαν την κοινή γνώμη» και για «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε όλα αυτά τα οποία προεκλογικά είχαμε πει».

Σημείωσε πως «δεν ήταν σωστό να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση, δυο μέρες πριν από την προκήρυξη εκλογών» και ξεκαθάρισε πως «θα αλλάξουν άρθρα στα οποία είμαστε απολύτως αντίθετοι, άμεσα».

Σχετικά, δε, με το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, αρκέστηκε να πει πως θα προχωρήσει «σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας».

«Θα αντιμετωπιστούν άμεσα», απάντησε σχετικά με το ζήτημα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα υπάρξει αλλαγή πριν από το Δεκαπενταύγουστο.