Ο Μιχάλης Κατρίνης με αέρα νίκης από τα παλιά: Θα είμαι ο βουλευτής των απλών πολιτών της Ηλείας

Το "μήνυμα αλλαγής" που έστειλε ο πρ. βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στον νομό Ηλείας, κατά την προεκλογική συγκέντρωση για τους ετεροδημότες στην Αθήνα.

Της Αθηνάς Κοροβέση

Ήταν Σεπτέμβριος του 2007, αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Ηλεία, όταν ο Μιχάλης Κατρίνης λάμβανε την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών του, για να τους εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο. Μόλις 32 χρονών τότε, ο οδοντίατρος Μιχάλης Κατρίνης από την Αρχαία Ολυμπία έλαβε σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση 16.262 ψήφους. Δύο χρόνια μετά, στις εκλογές του 2009, επανεκλέχθηκε πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, Βουλευτής Ηλείας ΠΑΣΟΚ με 22.565 ψήφους.

Σήμερα, ο 44χρονος υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει δυναμικά παρών σε όλες τις μάχες που δίνει το κόμμα του, και επιζητεί εκ νέου την ψήφο των συμπολιτών του. Στην περιφέρεια όπου μεγάλωσε και της οποίας τα προβλήματα γνωρίζει πολύ καλά.

“Θέλω να είμαι ο Βουλευτής των απλών πολιτών της Ηλείας και όχι των κυκλωμάτων και των συστημάτων”, όπως χαρακτηριστικά είπε στη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε στο κέντρο της Αθήνας για τους ετεροδημότες και η οποία θύμισε παλιές εποχές ΠΑΣΟΚ.

Με κεντρικό του σύνθημα “η Ηλεία αλλάζει γενιά”, ο Μιχάλης Κατρίνης έδωσε το δικό του ηχηρό “μήνυμα αλλαγής” σε αυτήν την πολυπληθή συγκέντρωση – το ζητούμενο μήνυμα που επιδιώκει το κόμμα του, το Κίνημα Αλλαγής.

Μία εκδήλωση την οποία προλόγισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα του καλού του φίλου, όπως χαρακτήρισε τον Μιχάλη Κατρίνη, και στην οποία παρευρέθησαν πληθώρα στελεχών του κινήματος.

Αέρας νίκης από τα παλιά

Με ρεύμα νίκης, η ανεπανάληπτη σε όγκο και παλμό -όπως του αναγνώρισαν οι συνυποψήφιοί του- προεκλογική του συγκέντρωση στην πρωτεύουσα, που έλαβε χώρα στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Τιτάνια», αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος των φίλων του υποψηφίου βουλευτή και των στελεχών του κόμματος που κατέκλυσαν και τους γύρω χώρους.

“Nα προχωρήσουμε μπροστά με τους νέους”

Υπό το θερμό χειροκρότημα των συμπατριωτών του, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε τα ακόλουθα από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας, υποσχόμενος ότι θα παλέψει για τους νέους της πατρίδας του για να πάει η Ηλεία μπροστά:

‘’Στις 7 Ιουλίου η Ηλεία πρέπει να αλλάξει γενιά. Να προχωρήσει μπροστά με νέους ανθρώπους. Ανθρώπους με γνώση, με θέληση και νέες ιδέες. Η Αλλαγή Γενιάς είναι  καθολικό αίτημα και απόφαση των πολιτών”.

“Mία και μοναδική επιλογή: ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής”

Στην ομιλία του, ο Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν τα εκβιαστικά διλήμματα υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή είναι μία και μεταφράζεται σε ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής:

‘’Στις 7 Ιουλίου, υπάρχει μία και μοναδική επιλογή: η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί δεν μπορούν να αποτελούν επιλογή για τη χώρα , οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας που αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και όσο αποκαλύπτονται και δίνουν δείγματα γραφής, μοιάζουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους. Προσπαθούν να στήσουν έναν ψεύτικο δικομματισμό της κακιάς ώρας, για να εγκλωβίσουν μέσα σε αυτόν όλες τις δημιουργικές δυνάμεις αλλά και την ίδια τη χώρα.’’

“Ψήφος λογικής και ελπίδας για το αύριο”

“Η ψήφος των πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής είναι ψήφος λογικής και ελπίδας για το αύριο. Είναι ψήφος που βάζει τα θεμέλια για τη δημιουργίας μιας νέας και μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.” επεσήμανε επίσης ο υποψήφιος βουλευτής.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη ότι δίνουν διαπιστευτήρια σε συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν την αναθεώρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων που αποτελούν βαρίδι και τροχοπέδη για τη χώρα. “Όπως δεν δέχονται να αλλάξει ο απαράδεκτος νόμος για το Υπερταμείο στο οποίο έχει περιέλθει όλη η δημόσια περιουσία της χώρας και το οποίο ελέγχεται από τους δανειστές.”

Στην εκδήλωση που επιβεβαίωσε το ρεύμα της αύξησης της εκλογικής επιρροής του ΚΙΝΑΛ αλλά και την απόφαση των Ηλείων για αλλαγή γενιάς στο νομό παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Σαλαγιάννης, οι πρώην βουλευτές Ντίνος Ρόβλιας και Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο αν. εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος στην Α΄Αθηνών Σπύρος Καρανικόλας, η Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρ. Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφια στην Α΄Αθήνας Ζέφη Δημαδάμα, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Χάρης Κονδύλης, ο γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κώστας Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στον τουρισμό Γιώργος Χότζογλου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Τσούλιας, ο πρώην υπαρχηγός ΓΕΑ Δημήτρης Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας Κώστας Σμυρνής και Θανάσης Τράπαλης, ο πρώην πρόεδρος της ίδιας ομοσπονδίας Κώστας Μαρίνης. Σημαντικές ήταν και οι παρουσίες Ηλείων από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρώην Αντινομάρχης Αττικής Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, η Αντιδήμαρχος Αθήνας Νέλλη Παπαχελά, ο Αντιδήμαρχος Μεταμόρφωσης Φώτης Παπαδόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Καπής, Νικολέτα Πατέλη, Πάνος Μπαντούνας, Σπύρος Αδαμόπουλος. Τέλος το παρόν έδωσε ο συνυποψήφιος του Μιχάλη Κατρίνη στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας Αριστομένης Χρόνης.

Με την πολυαγαπημένη του σύζυγο Ιωάννα Αδάμου, επίσης οδοντίατρο, με την οποία έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Γιάννη και τον Βασίλη.

 

Ποιος είναι ο Μιχάλης Κατρίνης

Ο Μιχάλης Κατρίνης γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1975 στο Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Γονείς του ο Γιάννης και η Γιώτα Κατρίνη, εκπαιδευτικοί και οι δύο.

Τελείωσε το Δημοτικό και την πρώτη τάξη του Γυμνασίου στο Πελόπιο, ενώ ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το 1ο Λύκειο Πύργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1993 με ″άριστα″, λαμβάνοντας βραβείο του Ιδρύματος ″Ι. Λάτση″. Συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2000. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε σε ιδιωτικό οδοντιατρείο.

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος) το διάστημα 2002-2004, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) το διάστημα 2004-2005. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει προβεί σε ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετέχοντας σε δύο ερευνητικά προγράμματα υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολείται ενεργά με το φοιτητικό κίνημα, διετέλεσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής Αθήνας, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών την τριετία 1997-2000 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οδοντιατρικής Σχολής, εκπροσωπώντας τους φοιτητές, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας στην Πολεμική Αεροπορία.

Από το 1995 συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ, αναπτύσσοντας έντονη δράση στις τάξεις της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συμμετέχοντας, ως σύνεδρος, σε όλα τα συνέδρια και συνδιασκέψεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νεολαίας από το 1996 ως σήμερα.

Το 1999 εκλέγεται μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθήνας, το 2000 αν. μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ το 2002 εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2004 διεκδικεί τη θέση του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ το Μάρτιο του 2005 εκλέγεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηλείας με 16.262 ψήφους και εκλέγεται Γραμματέας στο Προεδρείο της Βουλής. Στη διάρκεια αυτής της Κοινοβουλευτικής Περιόδου διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεκλέγεται πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, Βουλευτής Ηλείας με 22.565 ψήφους. Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Επίσης, διετέλεσε εισηγητής του Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών.

Παράλληλα, ορίζεται μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συμμετέχει στις επιτροπές «Social, Health and FamilyAffairs», «Culture, Heritage and Nature» και «EquaI Opportunities for Women and Men».

Τον Απρίλιο του 2014 αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, η 8μηνη θητεία του συνδέθηκε με ορατό και χειροπιαστό έργο. Αυξήθηκε η χρηματοδότηση του οργανισμού κατά 80% και η αποπληρωμή οφειλών του παρελθόντος σε ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές. Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός των θεραπευόμενων και των ωφελούμενων, μειώθηκε η λίστα αναμονής στην Αττική και δημιουργήθηκαν νέες μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Μιχαληνείου Κέντρου Προστασίας Παίδων και του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Πειραιά. Ήταν μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιμοδοσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και της Επιτροπής Υγείας του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης ενώ από το 2006 έως τον Αύγουστο του 2007 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των οδοντιάτρων με πάνω από 16000 μέλη σε όλη τη χώρα. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Εργάστηκε ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό ιατρείο και στην ΤΜΥ ΙΚΑ Λ. Αλεξάνδρας.

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Ιωάννα Αδάμου και έχουν δύο γιούς, τον Γιάννη και τον Βασίλη. Έχει έναν αδελφό, τον Δημήτρη, ιατρό παθολόγο.