Τσίπρας στο Open: «Ο κ. Καραμανλής μίλησε ενάμιση λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής» - Video

Στην τελική ευθεία, για τις κάλπες, δέκα ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός απαντάει για την οικονομία, τα εθνικά θέματα, την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τις πολιτικές ανακατατάξεις καθώς και για τα σενάρια της επόμενης μέρας, με συνέντευξή του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Έλλη Στάη.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή τόνισε: «Ο κ. Καραμανλής μίλησε ενάμιση λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Θέλησε να κάνει μια παρέμβαση που αρμόζει σε έναν πιο θεσμικό τόνο. Θα περίμενα να έχει και μια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για τα μνημόνια. Παρέδωσε 24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα. Δεν έδωσε τη μάχη και επέλεξε να φύγει. Ο επόμενος έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει σε έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό. Έπειτα ο κ. Σαμαράς άφησε τη χώρα χρεοκοπημένη στην αριστερή παρένθεση όπως έλεγε

Ασκήσαμε εντονότατη κριτική σε όλους όταν ήταν στην κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς ήταν η τελευταία διακυβέρνηση του τόπου. Και οι τρεις διατελέσαντες πρωθυπουργοί έχουν βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας. Ο κ. Καραμανλής δημιούργησε ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα που οδήγησε στην επιτροπεία.

Η παράταξη της ΝΔ έχει ευθύνες γιατί γιγάντωσε ένα πελατειακό κράτος και δημιούργησε συνθήκες ασυδοσίας. Πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο. Θα ήμουν κι εγώ πολύ ευτυχής αν μπορούσα να μοιράζω ρουσφέτια και διορισμούς. Εγω έπρεπε να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα.

Παρέλαβα άδεια ταμεία, δεν είχαμε να πληρώσουμε τις συντάξεις. Ξέρετε τι ωραία θα ήταν να ήμουν κι εγώ όπως ο κ. Καραμανλής. Η ιστορία έχει καταγράψει ότι ο κ. Καραμανλής παρέδωσε χωρίς να δώσει τη μάχη, ο κ. Παπανδρέου δεν είχε ιδέα και έφερε το ΔΝΤ, ο κ. Σαμαράς οδήγησε τη χώρα σε αφαίμαξη και εγώ είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».

 Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Open: