Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός όμως,  βάζει σε πρώτο πλάνο όλων όσων συνέβαιναν τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» o οποίος, όπως λέει, είναι μέλος της κυβέρνησης.

Oυσιαστικά πίσω από όλα αυτά, κατά τα αναφερόμενα εκ μέρους του κ. Αγγελή, κρύβεται ο πανίσχυρος Ρασπούτιν το όνομα του οποίου, όπως λέει, γνωρίζει και του το είπε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου:

«Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με μία πολυσέλιδη επιστολή επιχειρεί να φωτίσει από τη δική του πλευρά  όσα συμβαίνουν στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αγγελής, μία ημέρα μετά τη είδηση περί της διενέργειας ποινικής και πειθαρχικής έρευνας, προχωρεί στην ανακοίνωση Τύπου η οποία φέρει την υπογραφή του, δεν προέρχεται «από κύκλους ή τετράγωνα» (όπως συνήθως γίνεται)» για να πληροφορηθεί  και ενημερωθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης,  την αλήθεια σχετικά με την έρευνα, της συγκεκριμένης υπόθεσης, εν όψει της πολιτικής και ενδεχομένως κομματικής θεώρησης των πραγμάτων».

Σε αυτή αναφέρει ότι:

-Ήταν «προειλημμένη απόφασή των για άσκηση ποινική δίωξης «όπως- όπως – τύπου fast track», χωρίς την προηγούμενη τήρηση  δικονομικών κανόνων.

-Η κ. Ξένη Δημητρίου, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήξερε εξ αρχής και σε καθημερινή βάση όλες τις κινήσεις του και ειχε προφανώς τις ίδιες απόψεις, τις οποίες εξέθεσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου «σχετικά με «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης NOVARTIS, αλλά και για το εν γένει «αλαλούμ», που επικρατούσε στην λεγομένη «Εισαγγελία καταπολέμησης διαφθοράς», λόγω της ανεπάρκειας των διενεργούντων αυτήν (έρευνα NOVARTIS). Του προτείναμε  νομικές λύσεις προς επίλυση του προβλήματος, που όμως χρειαζόταν πολιτική απόφαση (ενδεικτικώς: συγχώνευση – ενσωμάτωση της Εισαγγελίας διαφθοράς, στην Εισαγγελία Οικονομικού εγκλήματος)»

– «Μετά την σε βάρος μου διάδοση χαλκευμένων πληροφοριών και την προσπάθεια δημιουργίας  σκευωρίας  εναντίον μου (ότι δήθεν αρνήθηκα να παραλάβω σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε «στικάκι» για την υπόθεση NOVARTIS), από πρόσωπο που στον χώρο της δικαιοσύνης είναι γνωστό ως «Ρασπούτιν» και μετά από την προσπάθεια «αποδόμησης»  της προσωπικότητάς μου από φιλικά προς τον κ. Ρασπούτιν ΜΜΕ, με την  από 7-1-2019 αναφορά μου υπέβαλα για λόγους ευθιξίας την παραίτησή μου,  τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι «εγώ δεν πρόκειται να πάω στη φυλακή, φορτώνοντας μου τα λάθη της έρευνας  NOVARTIS». Σημειωτέον δε ότι στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον  κατονομάσουν για ευνόητους λόγους».