Έτοιμοι να αποσυρθούν από τις εθνικές εκλογές οι ΑΝΕΛ - Σε αναζήτηση συνεργασιών ο Π. Καμμένος

Μετά την απόφαση τού Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει από την ηγεσία του Ποταμιού και το κόμμα να μην κατέβει στις πρόωρες εθνικές εκλογές είναι πολύ πιθανό ότι τον ίδιο δρόμο θα χαράξει και ο Πάνος Καμμένος με τους ΑΝΕΛ.

Αναστάτωση επικρατεί στο κόμμα των ΑΝΕΛ μετά το 0,80% που έφεραν στις εκλογές, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 45.046 ψήφους. Το κλίμα που επικρατεί είναι βαρύ λόγω του κακού αποτελέσματος και υπάρχει έντονος προβληματισμός για το  αν θα πρέπει να κατέβει το κόμμα στις εθνικές εκλογές.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Ο προβληματισμός αυτός θα τεθεί επί τάπητος στα όργανα του κόμματος που συνεδριάζουν αυτή τη Δευτέρα. Απόφαση για να μην κατέβουν στις κάλπες στις 7 Ιουλίου, πάντως, δεν έχει ληφθεί ακόμη.
Στόχος μάλιστα είναι να αναζητηθούν συνεργασίες με άλλα κόμματα, που ενδεχομένως δώσουν νέα πνοή, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι ακόμα δυνατό.
Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Τι θα συμβεί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν συμμετάσχουν το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα απογίνουν οι τρεις βουλευτές που έμειναν πιστοί στον Πάνο Καμμένο ως την τελευταία στιγμή: η Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, ο Κώστας Κατσίκης και ο Αριστείδης Φωκάς, (προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων).

Ζήτημα τίθεται και για τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις αναμετρήσεις στη Bουλή και ο οποίος τον Φεβρουάριο, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Αν διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ, θα είμαι βουλευτής ελευθέρας βοσκής».