Προεκλογικές παροχές: Ειρωνίες Τσακαλώτου στο Twitter για τον Στουρνάρα

Mε μια ειρωνική ανάρτηση στο Twitter απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στα «καρφιά» του Γιάννη Στουρνάρα για τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσακαλώτος στην ανάρτηση γράφει  ότι ο κεντρικός τραπεζίτης «διάβασε εκ παραδρομής τους προϋπολογισμούς της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών».

Παράλληλα, επέμεινε ότι υπάρχει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος, κάτι που έκανε και μιλώντας στη Βουλή, όταν τόνισε ότι υπάρχει και… καβάτζα για τις παροχές της κυβέρνησης.

Η ανάρτηση

«Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους προϋπολογισμούς της δίκης του θητείας ως ΥΠΟΙΚ, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας προϋπολογισμό και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει», ήταν αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου στο Twitter.


Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας είχε επισημάνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου για το πρώτο τρίμηνο, ο προϋπολογισμός δεν θα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο από το 3,5% που είναι ο στόχος. Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης, ότι αν δεν ανατραπεί η τάση, δεν θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παροχές, ενώ σημείωσε την ανησυχία των επενδυτών για τις δημοσιονομικές εξελίξεις.