64 προσωπικότητες «πυροβολούν» τον ΣΥΡΙΖΑ - «Σχέδιο εκτεταμένης εξάρτησης από επιδόματα και διορισμούς» - Ποιοι είναι

Για «τριτοκοσμικές αντιλήψεις και ψευδή ευρωπαϊσμό» καταγγέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ 64 προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της οικονομίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας λίγες μέρες πριν από τις εκλογές,

Οι 64  στηλιτεύουν το «σχέδιο εκτεταμένης εξάρτησης των λαϊκών στρωμάτων από επιδόματα και διορισμούς». κάνουν λόγο για «αποδιάρθρωση κάθε αναγεννητικής προσπάθειας στην εκπαίδευση» και αποδίδουν στη σημερινή κυβέρνηση την ευθύνη «για το διχαστικό πολιτικό κλίμα», τις παρεμβάσεις ελέγχου της Δικαιοσύνης ακόμη και με ποινικές διώξεις των πολιτικών της αντιπάλων, όπως και την προσπάθεια «χειραγώγησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Ωστόσο σημειώνουν  πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πιεστικά διαρθρωτικά προβλήματα που δεν επιλύονται όσο βρισκόμαστε πολιτικά καθηλωμένοι σε μια ξεπερασμένη περιχαράκωση αριστεράς-δεξιάς με όρους του περασμένου αιώνα».

Ορίζουν ως προοδευτική την κυβέρνηση εκείνη που θα επικεντρώσει μεταξύ άλλων τις δυνάμεις της στην ανασύνταξη της μεσαίας τάξης, τη μείωση της φορολογίας, τη στήριξη της Ελλάδας που παράγει και εξάγει, την αποκομματικοποίηση του κράτους, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος. «Αυτά τα αιτήματα συνδέονται ευθέως με τα συμφέροντα των αδύναμων πολιτών, των μεσαίων στρωμάτων και των δημιουργικών ανθρώπων», υποστηρίζουν.

Η παρέμβαση αυτή δεν αποτελεί ευθεία στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο εμμέσως αναγνωρίζει ότι η ΝΔ και η παρούσα ηγεσία της μπορεί να εκφράσει αποτελεσματικά τα παραπάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή αυτή θα αναφερθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στη Βουλή το απόγευμα.

Μεταξύ των 64, το κείμενο υπογράφουν προσωπικότητες, όπως ο ιστορικός Θάνος Βερέμης, οι καθηγητές Γιώργος Παγουλάτος, Στάθης Καλύβας και Πάνος Τσακλόγλου, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα ονόματα που υπογράφουν την επιστολή