Σαράντα δάνεια, 1,5 εκατ ευρώ χρέος και δόση - μόνο -1200 ευρώ τον μήνα για περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα από 40 δάνεια πάσης φύσεως έχει πάρει ο νυν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος και χρωστάει και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες συνολικά περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Ο κύριος Γαλιατσάτος, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, φαίνεται μάλιστα πως έχει πετύχει την ένταξή του στο νόμο Κατσέλη, καθώς μετά από ρύθμιση, πληρώνει μηνιαίως 1.200 ευρώ για την εξυπηρέτηση των δανείων του.

Τα δάνεια ύψους ενάμιση εκατ. ευρώ είναι καταναλωτικά, επιχειρηματικά, στεγαστικά, επαγγελματικά αλλά και πιστωτικές κάρτες. Τα ασυνήθιστα υψηλά ποσά που φέρεται να του χορηγούσαν οι τράπεζες, δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσον υπήρχαν ισχυρές εξασφαλίσεις, πώς και πότε πήρε τα δάνεια αυτά ο περιφερειάρχης.

Την αποκάλυψη των εγγράφων για τα δάνεια του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρου Γαλιατσάτου κάνει η ιστοσελίδα thepresident.gr και αναφέρει πως το ζήτημα των απλήρωτων δανείων του περιφερειάρχη ήταν «κοινό μυστικό» μεταξύ του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου των Ιονίων νήσων, ενώ κατά το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για τα χρέη του περιφερειάρχη είχαν αρχίσει να συζητούνται ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία.

Πληροφορίες που επίσης δημοσιεύει το thepresident.gr αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Γαλιατσάτος προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια κριτική για τα απλήρωτα προσωπικά του χρέη, έσπευσε τον τελευταίο χρόνο να αξιώσει προστασία από τις τράπεζες, ζητώντας τους διακανονισμό.

Ζήτησε να δίνει μόνο 400 ευρώ τον μήνα

Ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε για όλα αυτά τα χρέη να δίνει μόλις 400 ευρώ το μήνα, ισχυριζόμενος ότι τα εισοδήματά του ως περιφερειάρχη είναι 2.300 ευρώ το μήνα και ότι μεγαλύτερη καταβολή προς τις τράπεζες, θα περιόριζε κατά πολύ την «αξιοπρεπή» του διαβίωση. Η αξίωση του Γαλιατσάτου δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα το Ειρηνοδικείο να του επιδικάσει τελικώς συνολική μηνιαία δόση ύψους 1.200 ευρώ!

Σύμφωνα με έμπειρους γνώστες αντίστοιχων συμβιβασμών μεταξύ τραπεζών και οφειλετών, το ποσό αυτό θεωρείται εξωφρενικά μικρό, ειδικά όταν οι πάσης φύσεως αποδοχές του αιρετού περιφερειάρχη προσδιορίζονται (όπως άλλωστε προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία) στις 4.000 ευρώ ανά μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το νέο νόμο που μόλις ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαλιατσάτος δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, διότι τα συνολικά του χρέη, αλλά και το συνολικό εισόδημά του (μισθός και πάσης φύσεως αποδοχές) ξεπερνούν κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο.

Πληροφορίες μάλιστα από την Κεφαλλονιά, από όπου κατάγεται και ζει ο κύριος Γαλιατσάτος, αναφέρουν ότι ο ίδιος ήταν επί χρόνια ενεργό μέλος και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του κινήματος «Δεν Πληρώνω», προφανώς με προσωπικούς, ιδιοτελείς σκοπούς, που αποσκοπούσαν στην τελική απαξίωση και των δικών του δανειακών υποχρεώσεων!