Άδωνις: Ποινικά κολάσιμες οι σκαφάτες διακοπές Τσίπρα - Να ελεγχθεί το «πόθεν έσχες« του

Κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις της κ.  Κατερίνας Παναγοπούλου, πως παραχώρησε το υπερπολυτελέστατο σκάφος της και το πλήρωμά του στον Αλέξη Τσίπρα και την οικογένειά του για μία εβδομάδα, κατέληξε πως στην προκειμένη περίπτωση,  μιλάμε για δωρεά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα των σκαφάτων διακοπών Τσίπρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως αν κυβερνητικό στέλεχος  δέχεται οποιαδήποτε δωρεά, δώρο ή παροχή σε είδος,  άνω των 200 ευρώ οφείλει  να τη δηλώνει στο πόθεν έσχες του.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός της χώρας και κάθε μέλος της κυβέρνησης είναι υποχρεωμένος να δηλώνει οποιαδήποτε δωρεά, δώρο ή παροχή σε είδος δέχεται άνω των 200 ευρώ. Είναι σίγουρα πάνω από 100.000 ευρώ την εβδομάδα για σκάφος 34 μέτρα με πλήρωμα. Στον πρωθυπουργό δεν μπορείς να κάνεις παραχώρηση. Δεν υπάρχει φιλοξενία στον πρωθυπουργό».

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αν του κάνει κάποιος δώρο πάνω από 200 δολάρια, εκείνος το δίνει στο πρωτόκολλο, γιατί απαγορεύεται να το πάρει ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης είπε αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του την παραχώρηση του υπερπολυτελούς σκάφους από την εφοπλιστική οικογένεια, είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και θα πρέπει να ελεγχθεί. «Τώρα πρέπει να δούμε αν ο Τσίπρας τις έχει δηλώσει αυτές τις διακοπές και πρέπει να τις έχει δηλώσει ο λογιστής του ως τεκμαρτό εισόδημα. Αν αυτό δεν έχει γίνει στο πόθεν έσχες του, έχει κάνει ψευδές πόθεν έσχες, είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και πρέπει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου να τον ελέγξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.