Ευρωψηφοδέλτio με αέρα life style από τον ΣΥΡΙΖΑ - Υποψήφιος και ένας «ψεύτης»

Η τελευταία ομάδα υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ανακοινωθεί -εκτός απροόπτου- σήμερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αποφασιστεί ποιος υπουργός θα αποστρατευθεί, με τη μετακόμισή του στις Βρυξέλλες. Παράλληλα θα επικυρωθεί η επιλογή ηθοποιών και διασημοτήτων -όπως ο Αλέξης Γεωργούλης- που θα ενισχύσουν την λίστα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει απροθυμία να μετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ούτως ή άλλως η αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών κρίνεται προβληματική, όσο και η Εφη Αχτσιόγλου, παρά το πρέσινγκ που της έγινε από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Εχει ακουστεί και το όνομα του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη και αυτό του νυν υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, χωρίς ακόμα να είναι σαφές ποια θα είναι η τύχη των προτάσεων αυτών, αφού το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός και η λίστα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Η υποψηφιότητα που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» είναι αυτή του γνωστού ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη, η οποία ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει λάμψη στο ευρωψηφοδέλτιο και να ξεχαστεί έτσι το φιάσκο με τη Μυρσίνη Λοΐζου, αλλά και οι εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη. Στα λαμπερά ονόματα από τον χώρο της σόουμπιζ μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη δεν αποκλείεται να δούμε ως υποψήφια και την ηθοποιό Μαριάννα Τουμασάτου, ενώ αναζητούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή και άλλα λαμπερά ονόματα.

Η άδοξη πολιτική πορεία του ηθοποιού

Ο Αλέξης Γεωργούλης αυτόν τον καιρό παίζει στην παράσταση «Ζητείται ψεύτης» στο Παλλάς και ελπίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν συνειρμοί της υποψηφιότητάς του με το έργο, ενώ στο παρελθόν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον δήμο της Λάρισας με τον συνδυασμό Τζανακούλη. Ο κ. Τζανακούλης αργότερα πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ η θητεία του Αλέξη Γεωργούλης έληξε νωρίτερα και μάλλον άδοξα, αφού υπήρξαν αντιδράσεις για τις συνεχείς απουσίες του ηθοποιού από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Στους υποψηφίους θα περιλαμβάνονται και τα ονόματα του Σπύρου Δανέλλη και της Έλενας Κουντουρά, ενώ αναμένεται να προστεθούν και δύο ονόματα από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ.

Ζητείται πρόθυμος υπουργός

Η ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου είναι μια δύσκολη άσκηση για τον πρωθυπουργό, καθώς θα πρέπει να βρεθούν βαριά ονόματα όπως πρώην υπουργοί που θα δώσουν υπόσταση στο ψηφοδέλτιο, να συνδυαστούν με λαμπερά ονόματα και διασήμους, όπως ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, που θα προσδώσουν έναν αέρα lifestyle στο ψηφοδέλτιο, να βρεθούν αρκετές γυναίκες ώστε να πιάσουν το ποσοστό της ποσόστωσης και να καμφθούν οι αντιδράσεις της σκληρής αριστερής πτέρυγας του κόμματος, που βλέπει με δυσπιστία τα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο και φοβάται την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα πάντως είναι σαφές ότι οι ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές δεν θα ψηφίσουν με κριτήριο τα ονόματα, όσο κι αν είναι συμπαθής, για παράδειγμα, ο Αλέξης Γεωργούλης, ούτε με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη, αλλά θα κληθούν να βαθμολογήσουν την κυβέρνηση και να στείλουν μήνυμα αν θέλουν να μείνει ή να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα.

 

Προτεινόμενα για εσάς