«Ποιος Μανόλο;» - Δεν... ξέρουν τίποτα για τον Πετσίτη στο Μαξίμου

Αποστάσεις, από το σκάνδαλο Πετσίτη  (Μανόλο του Παππά) προσπαθεί να πάρει η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για “ατομική ευθύνη”, αλλά και για fake news των μέσων και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν, σχετίστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε ανοιχτά», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ραδιόφωνο 24/7.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε για την ίδια υπόθεση ότι ο φιλικός τύπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράγει περισσότερα fake news απ όσα μπορεί να καταναλώσει η ΝΔ καθώς και ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου σιγοντάρει για δικούς της λόγους τη «σκανδαλολογία», όπως τη χαρακτήρισε. Σε δηλώσεις της, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι «ο πλουτισμός Πετσίτη είναι πλουτισμός σχετιζόμενος με Παππά και Τσίπρα».

Η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία έθεσε προς τους κ. Τσίπρα και Παππά μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Σοφίας Ζαχαράκη,τρία ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα:

«Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;

Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;

Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;»

Σύμφωνα με την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος εντόπισε στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη -που οι πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται πλέον μόνιμα στην Κύπρο- μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις ύποπτες συναλλαγές εντοπίζεται και το όνομα του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, που είναι ο γνωστός δικηγόρος, ειδικός στις offshore, ο οποίος συνόδευσε τον Νίκο Παππά στο πολυσυζητημένο ταξίδι του τότε επικεφαλής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα.