Μυρσίνη Λοΐζου πριν την...πιάσουν στα πράσα: «Κάποιοι έχουν εμμονή μαζί μου»

Μια συνέντευξη της Μυρσίνης Λοΐζου που είχε γίνει στις 20 Μαρτίου, πριν δηλαδή την σημερινή αποκάλυψη ότι επί 5,5 χρόνια έπαιρνε παρανόμως την σύνταξη της νεκρής μητέρας της, δημοσιεύει το ethnos.gr. Εκεί, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει ότι δέχεται επιθέσεις, επειδή «κάποιοι έχουν εμμονή» μαζί της.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι συνεργάτες της κ. Λοΐζου δήλωσαν στο ethnos.gr ότι θα τοποθετηθούν γραπτώς εντός της ημέρας.

Για την ιστορία και μόνο, η συνέντευξη έχει ιδιαίτερο ενδιάφερον*

– Πώς είναι να είστε κόρη ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της χώρας; 

Αυτή τη στιγμή που έχω ξεπεράσει πολλά που ένιωθα τόσα χρόνια αισθάνομαι πολύ καλά. Τώρα με την υποψηφιότητά μου με τον ΣΥΡΙΖΑ, νιώθω ακόμα καλύτερα που είμαι κόρη του. Θέλω να τον τιμήσω όσο περισσότερο γίνεται όπως καταλαβαίνει ένας νοήμων άνθρωπος.

– Ποιο είναι το αποτύπωμα του Μάνου Λοϊζου που έχει μείνει βαθιά χαραγμένο μέσα σας; Σας έχει αφήσει κάποια παρακαταθήκη;

Aρχικά θα έλεγα η τρυφερότητά του και η κρίση του. Η παρακαταθήκη που μου έχουν αφήσει και οι δύο γονείς μου είναι αυτό που είμαι σήμερα. Δεν βρέθηκα ξαφνικά να διεκδικώ κάτι. Αυτή η διεκδίκηση υπήρχε πάντα μέσα στο σπίτι μας. Μεγαλώσαμε με ανθρώπους του πολιτισμού, με ανθρώπους της Δημοκρατίας, με αριστερούς. Όλο αυτό λοιπόν το έχω μέσα μου.

Μυρσίνη Λοϊζου

-Εάν ζούσε σήμερα θα παρέμενε στο ΚΚΕ ή θα είχε πάει κάπου αλλού;

Tότε ήταν 1982. Από τότε έχουν γίνει χιλιάδες πράγματα. Ένας άνθρωπος σαν το Λοϊζο είτε θα ήταν στην ευρύτερη Αριστερά, είτε δεν θα ήταν πουθενά.

– Γιατί βάζετε υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εάν ζούσε σήμερα ο Μάνος Λοϊζος θα ζητούσατε τη συμβουλή του; 

Δεν ξέρω αν θα ζητούσα τη συμβουλή του και δεν ξέρω και αν εκείνος θα ήθελε να με συμβουλέψει ή να μου πει τι να κάνω. Σίγουρα όμως θα ήθελε να κάνω ότι θέλω εγώ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνω γιατί από τα κόμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή βλέπω ότι είναι αυτό που έχει κοινωνικό πρόσημο. Βγήκαμε από τα Μνημόνια και προχωράμε.

– Πώς θα αντιδρούσατε εάν σας έκαναν μία αντίστοιχη πρόταση η Φώφη Γεννηματά;

Θα αρνιόμουν. Η Φώφη Γεννηματά είναι το ΠΑΣΟΚ που ήταν και συνεχίζει να είναι.

-Η κόρη σας πώς αντέδρασε όταν της ανακοινώσατε ότι θα είστε υποψήφια με το κυβερνών κόμμα;

Ευτυχώς έχει μυαλό και δεν ασχολείται με τι γράφεται στα social media, ενώ είναι όλη μέρα μέσα σε αυτά. Το μόνο που μου είπε είναι ότι τα έχω πει πολύ τολμηρά.

– Οι φίλοι σας και ο κοινωνικός σας περίγυρος πώς αντέδρασαν; Με τη Χαρούλα Αλεξίου μιλήσατε;

Όλοι μου οι φίλοι βρίσκονται δίπλα μου με μεγάλη αγάπη και τους ευχαριστώ γι αυτό. Εάν δεν τους είχα δεν ξέρω πραγματικά εάν θα συνέχιζα. Δεν είναι εύκολο. Η Χαρούλα Αλεξίου με πήρε τηλέφωνο λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση. Δεν την είχα πάρει εγώ, επειδή φοβόμουν την αποδοκιμασία της. Φοβόμουν δηλαδή μη μου πει “τι πας και μπλέκεις”. Ωστόσο εκείνη μου είπε ότι “έχεις τσαγανό και δεν το περίμενα”.

-Να περάσουμε τώρα σε όσα σας καταλογίζει η αντιπολίτευση. Στοχοποιηθήκατε για αναρτήσεις σας στα social media. Τι είναι αυτό που σας ενόχλησε περισσότερο και αν το έχετε μετανιώσει.

Περισσότερο με ενοχλεί που το χρησιμοποιούν και έχουν πάθει μία εμμονή. Σκεφτείτε ότι σε ένα πάνελ ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος είπε 20 φορές το όνομά μου. Εν πάσει περιπτώσει  έχω ζητήσει συγγνώμη, έκανα ένα λάθος. Δεν έχω μολότοφ σπίτι μου και ρουκέτες. Στο σπίτι μου έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με πιο δημοκρατικούς τρόπους.

*Δημοσίευση αποσπάσματος