Μεϊμαράκης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου γύρισαν την πλάτη στην «τροπολογία Κουντουρά» και παραιτήθηκαν

Σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει την τροπολογία ως «φωτογραφική» για να μπορέσει να είναι υποψήφια για τις ευρωεκλογές η Έλενα Κουντουρά. Ο λόγος, για την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή-υποψήφιου ευρωβουλευτη. Αν η υπουργός αναγκαζόταν να υποβάλει την παραίτησή της,ώστε να κατέβει στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα χανόταν η κυβερνητική πλειοψηφία που σήμερα «κρέμεται» σε μόλις έναν βουλευτή.

Κυβερνητικές πηγές προκειμένου να στηρίξουν την τροπολογία τους έλεγαν πως η τροπολογία δεν είναι «φωτογραφική» καθώς ωφελούνται από αυτήν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Ασημακοπούλου.

Σήμερα όμως τόσο ο κ. Μεϊμαράκης, όσο και -πριν από λίγη ώρα- η κυρία Ασημακοπούλου «γκρέμισαν» τους κυβερνητικούς  ισχυρισμούς.

Την πρόθεσή της να μην κάνει χρήση της σχετικής τροπολογίας και να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού, από τη στιγμή που είναι υποψήφια της ΝΔ στην Ευρωβουλή, γνωστοποίησε λοιπόν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Ασημακοπούλου τονίζει πως «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς» προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Νωρίτερα και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «γύριζε την πλάτη» στην «τροπολογία Κουντουρά», αναφέροντας στους συνομιλητές του τα ακόλουθα: «Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή». Με άλλα λόγια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από βουλευτής προκειμένου να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Να σημειωθεί ότι με 148 ψήφους «υπέρ», 105 «κατά» και 4 «παρών» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η  υπουργική τροπολογία 242/101 για την άρση του ασυμβίβαστου.

Επίσης, το σχετικό  νομοσχέδιο, του υπουργείου Εσωτερικών έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στο σύνολό του, επί της αρχής, επί των άρθρων και των τροπολογιών