Στο Μόναχο Τσίπρας και Ζάεφ - Βραβεύονται για τη συμφωνία τους στις Πρέσπες στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια

Στο Μόναχο μετά τον mini ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στη  Διάσκεψη για την Ασφάλεια, αλλά και για να παραλάβει μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ, το βραβείο Ewald von Kleist, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Μόναχο:

Το Σάββατο το πρωί (10:00) θα έχει συνάντηση με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών.

Στη συνέχεια (15:00) θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και μετά θα ακολουθήσουν  συναντήσεις στις 16:00 με την συμπρόεδρο των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ και στις 17:00 με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στις 20:00 επίσημο δείπνο και απονομή του απονομή του βραβείου Ewald von Kleist. Μαζί με τον πρωθυπουργό τιμάται και ο ομόλογός του, της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, για τη συμφωνία τους στις Πρέσπες, ως αναγνώριση της προσφοράς τους υπέρ της συνεννόησης και επίλυσης των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Παρόντες  στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια θα δώσουν περισσότεροι από 600 διεθνείς παράγοντες από όλα τα πεδία λήψης αποφάσεων, εκ των οποίων περισσότεροι από 35 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων και 50 ΥΠΕΞ και υπουργοί Άμυνας κρατών – μελών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Εκ μέρους της Γερμανίας θα παραστούν φυσικά, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και υπουργοί της κυβέρνησής της.

Τη Ρωσία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η αμερικανική αποστολή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μ. Πενς αναμένεται φέτος να είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στην ιστορία της διοργάνωσης.

Επιπλέον παρόντες θα είναι οι Γ.Γ. του ΟΑΣΕ, της Interpol, του ΝΑΤΟ, η διευθύντρια του ΔΝΤ, o πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η μεταβατική διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας.