Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση από τον ασυμμάζευτο Πάνο Καμμένο

Με την ελπίδα να «αυτοπροσδιοριστεί» ο Πάνος Καμμένος ως μια πολιτική «γραφική φιγούρα», το Μαξίμου αντιδρά με ψυχραιμία στο πολιτικό μπούλινγκ που υφίσταται από τον πρώην «συνεταίρο» του.

Η κυβέρνηση «απαντά» στις βολές του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με  τοποθετήσεις τύπου  «ουδέν σχόλιον» προσηλωμένη στο σκεπτικό να μην δίνεται τροφή στην πολιτική αντιπαράθεση,

Στην πραγματικότητα, όμως, όπως αναφέρεται στο iefimerida, η στάση του αρχηγού των ΑΝΕΛ προβληματίζει ιδιαιτέρως δεδομένου πως καθίσταται, ολοένα και περισσότερο, ενας απρόβλεπτος παράγοντας για την προοπτική της κυβερνητικής θητείας, προκαλώντας φθορά στο κυβερνών κόμμα.

Ο Πάνος Καμμένος ξαναχτυπά και υποστηρίζει τώρα πως είναι άκυρη η ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ, προκαλώντας νέα ατάραχη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Πανος Καμμένος, επικαλούμενος συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, κάνει λόγο για «μείζον ζήτημα Αντιδημοκρατικής, Αντικοινοβουλευτικής και Αντισυνταγματικής υφής για τις επιστολές, που φέρεται να ζητήθηκαν και να δόθηκαν από βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Ο κ Καμμένος υποστηρίζει επίσης ότι «η ορκωμοσία νέου βουλευτή, χωρίς τη συναίνεση του κομματικού σχηματισμού με τον οποίον εξελέγη και στον οποίο ανήκε ο παραιτηθείς βουλευτής, ελέγχεται ως απολύτως και εξ υπαρχής άκυρη και ανυπόστατη».

Ζητά τέλος από τον πρόεδρο της Βουλής τον οποίο κατηγορεί ότι συνεχίζει τις «ομιχλώδεις και περίεργες πρακτικές», να ζητήσει αποσαφηνίσεις από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.