Ποίηση Καβάφη και μια σκληρή απάντηση Τσίπρα στον Καμμένο: «Θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να γραφτείτε στην ιστορία ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς»

«Όπως είδατε, είμαι εδώ» απάντησε, στον Πάνο Καμμένο παίρνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός. «Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε. Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας. Ακούγοντάς σας όμως τέσσερις φορές αναφερθήκατε για γέφυρες, λες και κάποιος σας το ζήτησε».

Και αφιέρωσε στον Πάνο Καμμένο ένα απόσπασμα από το ποίημα του Καβάφη, “Η πόλις: Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί”».

«Και σας το αφιερώνω, γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς» απάντησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.