«Πατέρα μας… ήσουν ο καλύτερος πατέρας. Καλό ταξίδι. Καλές θάλασσες. Καλή αντάμωση» - Ο τρυφερός επικήδειος του γιου, του Περικλή Παναγόπουλου - Συγκίνηση και πλήθος κόσμου για το Ύστατο Χαίρε...

Πλήθος συγγενών, συνεργατών και φίλων, συγκεντρώθηκαν σήμερα για το ύστατο χαίρε, στον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, που άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 84 ετών, την περασμένη Τρίτη

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία για τον Περικλή Παναγόπουλο, που τελέστηκε στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αλέκος Φλαμπουράρης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Χριστόφορος Βερναδάκης, Ηλίας Ψινάκης, Γιώργος Λιάνης, Πέτρος Ευθυμίου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μιμή Ντενίση.

Μάλιστα, μέσα στην εκκλησία, σύμφωνα με πληροφορίες Κώστας Καραμανλής, Αλέξης Τσίπρας και Αβραμόπουλος κάθισαν δίπλα δίπλα.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο περίβολος του Αγίου Διονυσίου είχε κατακλυστεί από στεφάνια.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το στεφάνι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου και Λυμπέρη, του Γιώργου Μπόμπολα, του Τόλη Βοσκόπουλου και της Αντζελας Γκερέκου, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και πολλά ακόμη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τα «φώτα» ωστόσο ήταν εστιασμένα στην κόρη του και στη συντετριμμένη σύζυγό του, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Σημειώνεται πως ο Περικλής Παναγόπουλος πάλευε τον τελευταίο χρόνο με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ξεπέρασε τον καρκίνο στομάχου αλλά τον «νίκησε» ο διαβήτης.

Ο σπαρακτικός επικήδειος του γιου του…

Ο επικήδειος από τον γιό του ράγισε καρδιές στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου. Λόγια σπαρακτικά, λόγια αγάπης από ένα παιδί προς τον πατέρα του. «Σε ευχαριστούμε για τη ζωή που μας χάρισες. Ήσουν αυθεντικός τζέντλεμαν. Που στην οδύσσειά σου πέρασες ανάμεσα από συμπληγάδες και μαζί σου πέρασε κι ένα κομμάτι μιας υπέροχης αυθεντικής γενιάς», είπε.

«Υπήρξες ζεστός άνθρωπος και ζεστός πατέρας με μεγάλη καρδιά. Ήσουν καλοπροαίρετος, δίκαιος, τρυφερός αλλά και αυστηρός, πιστός και αφοσιωμένος. Η μεγάλη σου καρδιά έκανε υπαλλήλους και πληρώματα να σε βλέπουν όχι σαν αφεντικό αλλά σαν πατέρα. Μας δίδαξες πως αληθινός πλούτος είναι η αξιοπρέπεια. Σήμερα όλοι μιλούν για σένα με αγάπη. Υπήρξες πάντα ελεύθερος ακόμα κι όταν ήσουν δεσμώτης. Γιατί τα δεσμά στο σώμα σου τα έσβησε το πνεύμα σου. Αναχωρείς ελεύθερος. Αποχαιρετούμε μόνο το σώμα σου αλλά η φωνή, το χαμόγελο, η σοφία σου θα βρίσκονται πάντα στη ζωή μας.

Πατέρα εμείς σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε την ζωή σου, την παρακαταθήκη σου. Και με αυτόν τον τρόπο θα σε τιμάμε και θα σε κρατάμε περήφανο από όπου κι αν μας παρακολουθείς. Πατέρα μας… ήσουν ο καλύτερος πατέρας. Καλό ταξίδι. Καλές θάλασσες. Καλή αντάμωση» είπε ο γιος του Περικλή Παναγόπουλου, που κλείνοντας τα συγκινητικά του λόγια ευχαρίστησε τη σύζυγό του πατέρα του, Κατερίνα, που στάθηκε δίπλα του.

Ο Περικλής Παναγόπουλος ετάφη στον οικογενειακό τάφο, στο Α’ Νεκροταφείο.

 

Ο γιος του Περικλή Παναγόπουλου, Αλέξανδρος, με τη σύζυγό του Αλίν

Ο γιος του Περικλή Παναγόπουλου, Αλέξανδρος, με τη σύζυγό του Αλίν

Η Κατερίνα Παναγοπούλου

Η σύζυγος του εκλιπόντος, Κατερίνα Παναγοπούλου

Πηγή: iefimerida.gr , neaselida.gr